DOMNU A DAT

Se aude prin târg că… la Facultatea de Arte din cadrul UOC nu se întâmplă nimic fără aprobarea și acordul unui cadru didactic-teolog  nelipsit (de mai bine de 8 ani de zile!) din Consiliul Facultăţii de Arte, din Senatul UOC (Comisia pentru Evaluarea activităţii didactice/cercetare şi de ocupare a posturilor didactice/cercetare), dar și din multe alte „comiții și comitete”. Interesant de ştiut cum a ajuns domnu’ teolog…profesor universitar şi mai ales după ce standarde. Naţionale cumva? Si mai ales cum a ajuns conducător de doctorat.

Gurile rele” spun că acesta se autopretinde şef peste colegii din Facultate și din UOC, pe care îi beşteleşte de câte ori are ocazia, dacă interesul privat i-o cere. Abuzurile şi aerele pe care şi le dă, devin din ce în ce mai evidente şi supărătoare pentru mulţi colegi. Același personaj declară public că el face planurile de învăţământ şi statele de funcţiuni, practic îşi face norma didactică după bunul său plac! Cunună studenţi şi le botează copiii, creând dependenţa acestora faţă de el; ulterior îi manipulează şi îi asmute împotriva oricărui cadru didactic care îl incomodează. Și ca să fie tacâmul complet îşi dă a doua normă didactică în familie, adică lui şi soţiei. Dacă tragem linie obținem vreo 4 salarii pe an universitar în familie, la care se adaugă beneficiile de la nunţi şi botezuri, înmormântări şi cântări la slujbe, în deplasare sau la Arhiepiscopie, unde activează în calitate de arhidiacon, de astă dată. Dacă mai punem şi colaborările de la opera constănţeană, trai neneacă! Pe la facultate…mai rar, deși tot el este şi coordonator de program în Facultatea de Arte.

Cei care s-au săturat să tacă mai spun că, el şi numai el decide ce posturi se scot la concurs în Facultatea de Arte, ce comisii se fac şi desigur, mai toate cu participarea lui; el e alfa şi omega! El decide cine trece concursul şi cine nu, pentru că el şi doar el face probele de concurs şi bibliografia! Tot după bunul-plac, i-a scos soției sale post de conferenţiar la concurs şi tot el i-a aprobat postul atât în Consiliul Facultăţii de Arte, cât şi în Senat, unde este membru tocmai în comisia pentru concursuri cadre didactice. El a decis și componența comisiei de concurs şi desigur, tot el a aprobat-o în calitate de membru al Consiliului Facultăţii şi apoi al Senatului. Tot el, cu de la sine putere, a însoţit comisia pe tot parcursul concursului, putând influența și manipula rezultatele. De înţeles că în calitatea sa de membru al Consiliului Facultății și al Senatului tot el a validat şi rezultatul concursului.

Despre personajul acesta se mai aud multe prin târg ca de exemplu că el meditează studenţii şi consoarta îi examinează, dar la rândul ei soția mediteză studenţii pe care el îi examinează ulterior pentru examenele de admitere, la licenţe şi la disertaţii. Comisiile tot de el sunt făcute, se înţelege. Acolo unde se dau diplome! Şi notele la examene, tot el le negociază…cu colegii, după interese private.

Vocea lui zgomotoasă în Senat insultă deseori colegii care i se opun la jongleriile declamate cu emfază, pe lângă lege, dar mai ales colegele, pentru că el confundă universitatea şi cadrele didactice, cu dascălii din parohie. Cu un aer superior ce frizează obrăznicia, se consideră o autoritate supremă, susţinând cauze cu iz ilegal, împotriva evidenţelor. Vezi ultimele scandaluri din Senat cu concursurile pe posturi. Unii senatori se gândesc chiar să demisioneze, revoltaţi. Repede tot ce îi stă în cale, ba chiar este şi susţinut de conducere să facă asta, ca un instrument eficient împotriva justiţiarilor, pentru că toate acestea se întâmplă sub ochii îngăduitori şi complici ai decanului şi ai directorului de departament.

Lucrurile acestea ne-au ajuns la urechi din mai multe guri, care s-au decis să vorbească. Foştii studenţi au prins şi ei curaj, deşi au fost deseori ameninţaţi de senatorul teolog, că dacă vorbesc…Sunt însă unii care nu vorbesc deloc! Aceia vin doar la admitere, la finalizare de studii şi în rest trec examenele la fel de paranormal ca toată povestea asta urâtă.

Prin târg se spun multe dar legea oare ce zice, dar bunulsimţ, dar conflictul de interese şi deontologia academică, dar Regulamentele, dar Comisia de etică, dar…DNA-ul care a mai avut un caz identic la Oradea?

Loading...
SHARE