ADMITERE CU CRIZE LA FACULTATEA DE ARTE

Se aude prin târg că la Facultatea de Arte a Universității Ovidius, decanul Daniela Vitcu a dat ordin pe facultate să se încingă telefoanele pentru racolarea candidaților necesari la admiterea din septembrie.

La specializarea arta actorului sunt disponibile 9 locuri și până azi 19 septembrie sunt înscriși doar doi candidați iar examenele de admitere încep mâine.

În disperare de cauză, decanul interpelează personalul administrativ din universitate, cadre didactice, studenți, cunoștințe și neamuri din Dorohoi, mame și bunici, în speranța că locurile vor fi completate cumva, chiar și cu studenți fictivi așa cum s-a mai întâmplat în anii trecuți.

Cu două zile în urma decanul Vitcu a făcut o criză de nervi într-o ședință, reproșându-le cadrelor didactice din facultate că nu aduc studenți, dar vor salarii. Crize inutile pentru că absolvenții din acest an de la actorie au făcut nenumărate reclamații către conducerea universității și chiar la ministerul de resort în încercarea disperată de a li se face dreptate și în speranța că ar mai putea salva ceva din parcursul lor universitar, manageriat dezastruos. Însă toate plângerile împotriva profesorilor Vasile Gherghilescu și Clara Ghiuvilichian au fost aruncate la coșul de gunoi de către Rectorul Sorin Rugină. Mai mult, petenții au fost amenințați de către decan și profesorii de an, că dacă nu-și țin gura, unii nu-și vor lua licența. Ceea ce s-a și întâmplat. Și cum tinerii comunică intens pe rețelele de socializare, potențialii candidați, auzind că Gherghilescu și Ghiuvelichian ar putea fi profesorii lor de an, s-au orientat se pare, spre alte universități din țară.

De remarcat că din anunțurile postate de conducerea Facultății de Arte, reiese faptul că la data primei zile de concurs, încă se mai pot face înscrieri. Adică te duci la admitere și apoi te înscrii ? E panică mare!

Loading...
SHARE