ROMÂNIA, PE LOCUL ȘASE ÎN TOPUL CELOR MAI POLUATE ȚĂRI

Poluarea atmosferică reprezintă cel mai mare risc legat de mediu pentru sănătate în Europa, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

An de an, în Uniunea Europeană, acest tip de poluare duce la moartea prematură a peste 400.000 de persoane. Curtea de Conturi Europeană arată că costurile externe legate de sănătate se ridică la sute de miliarde de euro.

Poluanții atmosferici considerați răspunzători pentru majoritatea deceselor sunt particulele în suspensie, dioxidul de azot și ozonul de la nivelul solului.

Peste 1.000 de decese pe zi, în Uniunea Europeană Peste 1.000 de decese premature sunt înregistrate pe zi, în UE, un număr de peste zece ori mai mare decât numărul de decese cauzate de accidente rutiere. În unele state membre ale UE, numărul de ani de viata sănătoasă pierduți este similar cu cel din țări asociate adesea cu o calitate slabă a aerului, cum ar fi China si India, potrivit wall-street.ro.Datele Comisiei arată că la noi în țară numărul de ani de viață sănătoasă pierduți din cauza poluării este mai mare decât în India. Bulgaria, Republica Cehă și Letonia sunt țările în care gradul de poluare a atins cote îngrijorătoare. Top celor mai poluate țări este completat de Ungaria, China, Romania (locul 6), India, Lituania, Polonia și Croația.

Loading...
SHARE