SUFLEU DE CONOPIDĂ

TIMPI DE PREPARARE  

  • Timp de preparare: 20 min
  • Timp de gătire: 40 min
  • Gata în: 60 min

INGREDIENTE  

  • 2 conopide
  • 3 ouă
  • 400 g smântână
  • 200 g şuncă presată de pui
  • 300 g brânză telemea
  • 10 g unt

Conopida se desface în bucheţele mici şi se spală. Se pune la fiert într-un vas cu un praf de sare. După fierbere, se lasă la răcit. Conopida fiartă se aşează ordonat într-o tavă pe care în prealabil ai dat-o cu unt. Într-un vas se bat cele trei ouă şi după se amestecă cu smântâna.

Se rade brânza, se taie şunca presată de pui (sau orice se preferă în locul acesteia) în feliuţe mici / cubuleţe. Acestea se presară ordonat deasupra conopidei din tavă, după care smântâna se toarnă pe deasupra. Apoi se mai pune puţină brânză rasă pentru a se rumeni frumos la final. Când cuptorul este încins, introduci sufleul la foc potrivit, unde îl laşi aproximativ 30 de minute.

Poftă bună!

SHARE