LAURA STROE SAU OMUL CU IDEI GENIALE

Cine nu a auzit încă de Laura Stroe, probabil că ar trebui să ştie că ea este omul cu idei… geniale. Şi cu siguranţă că nu există constănţean – şi nu numai – care să nu fie auzit măcar de unul dintre evenimentele de excepţie puse la cale de Laura, alături de Asociaţia Culturală Wild Art, de-a lungul anilor, la malul mării. Ne amintim doar de câteva dintre ele,  de la expoziţia subacvatică de la Aqua Magic Mamaia şi biblioteca estivală la piscină, până la vernisaje în autobuze sau în scară de bloc şi numeroase alte evenimente care acoperă o largă paletă de teme, de la cultură la… agricultură.

Mai mult, cine nu a auzit de Laura Stroe, cu siguranţă că a aflat până acum de succesul teribil al Ţăranilor Dobrogeni, brand în spatele căreia se află şi talentata artistă plastică, istoric, organizatoare de evenimente şi iniţiatoare de proiecte care mai de care mai interesante. “Ciprian Stroe (n.r. fratele Laurei) e specialistul, fiind inginer agronom, iar Moroşenii se ocupă de administrarea magazinului Ţăranilor Dobrogeni. Şi împreună moderăm platforma de 100.000 de utilizatori Ţăranii Dobrogeni”, ne spune Laura.

Tot de numele Laurei Stroe se leagă şi apariţia Galeriei de Artă “Virgil Coman”, care a transformat pasajul de la Tomis Mall într-un adevărat spaţiu expoziţional menit să sprijine arta şi artiştii, dar şi să readucă permanent în memoria constănţenilor personalitatea regretatului om de cultură şi istoric dr. Virgil Coman, fost şef al Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale.

Dar mai presus de toate, Laura este şi o mămică dedicată, rol despre care spune că i se potriveşte ca o mănuşă şi este împlinirea vieţii sale.

Iată ce ne-a declarat Laura Stroe, exclusiv pentru Opinia Online: “Dacă ar trebui să vorbesc despre mine aş face-o pe nerăsuflate… cât să scap de emoţia de a fi centrul atenţiei. M-aş descrie ca fiind o lume veche într-o lume nouă… De fapt, la asta mă pricep cel mai bine, să cercetez, să studiez, să scot la lumină istorii, poveşti, oameni, fapte şi cu multă pasiune şi sârguinţă să le prezint lumii. Faptul că sunt istoric mă ajuta mult,iar creativitatea este un “dat” dumnezeiesc, zic eu, cu care m-am născut şi pentru care sunt recunoscătoare. De aici şi maleabilitatea mea de a trece de la cultură, o zonă unde mă simt ca peştele în apă, pentru care m-am pregătit de când ma ştiu ,la agricultură, un domeniu care pare diferit. Demersul meu în Ţăranii Dobrogeni este unul clar: bat monedă pe depăşirea peiorativului “ţăran”, pe profesionalismul şi excelenţa de care trebuie să dăm cu toţii dovadă, pe tradiţii şi produsele din ogradă pe care încerc sub egida diverselor evenimente sau în cadrul multor colaborări şi parteneriate să le scot în evidenţă, să demonstrez cât sunt de savuroase, sănătoase etc. Calea de mijloc ce mi-a permis să “leg” activitatea mea culturală de ţăranii dobrogeni o reprezintă Experienţele Dobrogene, un proiect iniţiat şi dezvoltat în/cu Inomar Cluster, experienţe ce înglobează istorie, cultură, religie, etnii diverse, gastronomie, oenologie, aventură… într-un cuvânt Dobrogea!

Şi cel mai important şi interesant rol al meu este acela de mămică… Îmi place nespus să fiu mama fetiţei mele, să o învăţ tot ce ştiu, să facem nebunii împreună, să o port cu mine atunci când organizez diverse evenimente. Familia este decisivă în viaţa mea şi are o pondere majoră în reuşitele mele inclusiv profesionale”.

Succes, Laura şi felicitări pentru toate aceste minunate realizări!

Loading...
SHARE