PLAJA “SĂLBATICĂ” DE LA TUZLA, “INVADATĂ” DE ŞEZLONGURI ŞI LOCURI CU TAXĂ

Litoralul românesc nu este chiar foarte generos în plaje sălbatice şi liniştite, unde localnicii sau turiştii să găsească un petec de nisip pe care să-şi întindă relaxaţi cearşaful, departe de agitaţia cotidiană şi de civilizaţie sau de atmosfera obositoare din staţiunile mondene gen Mamaia, cu muzică, şezlonguri şi umbrele de fiţe. Totuşi, ar fi şi câteva locuri liniştite, aproape de mare, unde să te bucuri liniştit de soare, plajă şi apă azurie, cum sunt plajele de la Vadu, Corbu, Sulina şi Tuzla. Sau cel puţin, până de curând, Tuzla era în topul preferinţelor celor care caută peisaje sălbatice şi linişte absolută.
Iată, însă, că şi plaja Tuzla, acel loc cu nisip străjuit de stânci pe care îl întâlneşti de la Constanţa în drum spre Bulgaria, pare să fie ajunsă din urmă de… civilizaţie. Sau mai exact, de “invazia” şezlongurilor şi a umbrelelor cu taxă. Surprinşi în mod neplăcut sunt atât turiştii care bat sute de kilometri pentru a ajunge pe litoralul românesc şi a se bucura de o plajă pustie, cât şi localnicii. Aceştia au ajuns să îşi exprime nemulţumirea pe reţelele de socializare şi să posteze imagini cu plaja aşa cum arată ea în această vară.
“Plaja “sălbatică” din Tuzla… șezlonguri și umbrele cu taxă. Încă vreo câțiva “investitori” de gen și vom mai vedea sălbăticie doar săpând după râme în grădini, iar plajă, doar pe bani.
Zona: spre stânga de la Pescărie”, anunţă supărat un utilizator de Facebook. Acesta este localnic şi crede că, peste câţiva ani, nu vei mai avea posibilitatea ca pe toată lungimea plajei din Tuzla să îți poți așeza un cearșaf. “În marea lor majoritate, turiștii care vin pe plaja din Tuzla, Constanţa, vin pentru că este liberă, liniștită și nealterată de civilizația ce în percepția unor anumite specimene stă în șezlong și umbrelă, cu taxă, pentru că altfel, pentru ei ar fi prea ieftin”, mai spune bărbatul. 
Cu siguranţă că vocea sa, care s-a făcut auzită în mediul online, exprimă şi nemulţumirea acelei categorii de turişti care încă îşi mai doresc să evadeze într-un loc în care tot ce contează este frumuseţea naturii, a peisajului nealterat de zgomot, beach-baruri, comercianţi ambulanţi, şezlonguri şi umbrele. Poate că ar trebui să fie un loc pentru fiecare, iar autorităţile să ţină seama şi de această categorie de turişti sau localnici care preferă plaja Tuzla pentru unicitatea ei dată de frumuseţea naturală a locului.  
SHARE