DOUĂ ZILE DE SĂRBĂTOARE, ÎN PORTUL MILITAR CONSTANȚA

Publicul estival este așteptat sâmbătă, 11 august, la Ziua Portilor Deschise din porturile Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea. Totodată, duminică, 12 august,  va putea fi vizitată și flota din Galați. Zeci de nave și ambarcațiuni vor sta la dispoziția oaspeților estivali și iubitorilor mării. Pentru acest eveniment deosebit, marinarii militari au pregătit o mulțime de surprize: programe interactive, concursuri tradiționale marinărești și  o mulțime de jocuri.

 

Între orele 09.00-18:00, în Portul Militar Constanța, publicul va putea vizita  Nava-Școală „Mircea”, fregata „Regina Maria”, o navă purtătoare de rachete, un dragor maritim, o navă maritimă hidrografică, un monitor fluvial, o navă purtătoare de artilerie, o corvetă, un dispozitiv mobil de lansare rachete, un puitor de mine, un elicopter Puma Naval, dar și două remorchere multifuncționale.

Constănțenii și turiștii se vor bucura și de o serie de expoziții de tehnică, armament și echipamente utilizate de specialiștii Centrului 39 Scafandri, Direcției Hidrografice Maritime, Regimentului 307 Infanterie Marină, Centrului 110 Comunicații și Informatică.  Tinerii care își doresc să își îndrepte pașii către o carieră în marina militară,  se vor putea informa  de la  standurile expoziționale ale instituțiilor de învățământ militar de marină și ale Muzeului Național al Marinei.

Fregata „Mărășești” va fi acostată pentru vizitare la Terminalul Pasagere. Accesul publicului în portul Constanța se face pe la Poarta 1 bis.

 

Porturile militare Mangalia și Tulcea vor putea fi vizitate în intervalul orar 10.00-13.00, la Brăila navele militare își vor primi vizitatorii pe faleză (Moara Violattus), orele 10.00-13.00. Marinarii militari fluviali vor ajunge cu navele duminică, 12 august, la Galați, în zona Palatului Navigației. Acestea vor putea fi vizitate în intervalul orar 09.00-13.00.

La Muzeul Național al Marinei Române, intrarea va fi gratuită sâmbătă, 11 august, și miercuri, 15 august, în intervalul orar 09:00-17:00.

SHARE