VIOLENŢE ÎNTRE MANIFESTANŢI ŞI FORŢELE DE ORDINE, LA PROTESTUL DIN PIAŢA VICTORIEI

La mitingul din Piaţa Victoriei, au existat, vineri după-amiază, îmbrânceli între manifestanţi şi forţele de ordine pe parcursul a zeci de minute. Jandarmii au intervenit cu spray-urile cu piper din dotare deoarece protestatarii au încercat să ocupe spaţiul din faţa Guvernului şi au forţat gardurile, aruncând în acelaşi timp şi cu sticle şi alte obiecte către forţele de ordine. 36 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după incidente, informează Mediafax.

Printre cei care au avut nevoie de paramedici se numără şi doi jandarmi, unul cu suspiciune de fractură la degetul mâinii drepte, care a fost transportat la spital şi unul cu escoriaţii la o mână, dar care a refuzat transportul la spital.

Cele mai frecvente acuze ale persoanelor care au fost în grija pompierilor SMURD au fost lipotimiile şi iritaţii ale ochilor sau iritaţii de căi aeriene, precizează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

În total, două persoane au vrut să fie transportate la spitale, pentru investigaţii.

Reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti precizează că forţele de ordine au folosit spray-urile cu piper din dotare în momentul în care protestatarii din Piaţa Victoriei au început să arunce în agenţi cu obiecte contondente. Aceştia mai spun că nu s-a dat un ordin pentru spray-uri.

Loading...
SHARE