NOPŢI DE COŞMAR DIN CAUZA ŢÂNŢARILOR, LA CONSTANŢA

Locuitorii din Constanţa se confruntă, de o bună perioadă, cu o invazie de ţânţari fără precedent. Sau cel puţin nu îşi aduc aminte să mai fi trăit un asemenea disconfort verile trecute. Micile insecte fac de coşmar orice ieşire în parc, pe înserate, cu copilul de mână, dar nici în faţa blocului nu este mai bine, pentru că şi aici se năpustesc asupra ta o mulţime de ţânţari. Fie că este centrul oraşului, fie că este vorba despre cartierele de la periferie, situaţia este la fel de supărătoare pentru constănţeni şi mai ales pentru copii, înţepăturile de ţânţari putând cauza reacţii alergice grave.

“Este insuportabil! Noaptea nu putem dormi din cauza ţânţarilor. Dacă vrei să ieşi la o plimbare, eşti efectiv ciuruit. Pe copilul meu în vârstă de doi ani îl îmbrac pe căldura asta cu pantaloni lungi, că l-au pişcat ţânţarii în faţa blocului de l-au terminat. Nu ştim ce se întâmplă, cei de la Primărie nu se sesizează? Ei nu trăiesc în oraşul acesta?”, ne-a reclamat o cititoare pe Facebook, adăugând că în zona ICIL este o adevărată invazie de ţânţari, mari şi agresivi.

Nu doar în zona ICIL este insuportabil de trăit din cauza ţânţarilor, ci în toată Constanţa! Iată, totuşi, că a început, de miercuri seară, şi operaţiunea de dezinsecţie în oraş. După nopţi şi zile de coşmar la malul mării, Primăria Municipiului Constanța a anunţat că primele zone de acţiune sunt parcul Tăbăcărie, Satul de Vacanță și cartierul Faleză Nord, urmate de stațiunea Mamaia și cartierele Palazu Mare și Tomis Plus.

Restul oraşului mai are un pic de aşteptat…

Conform unui comunicat al Primăriei, acțiunile de dezinsecție au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Substanţa folosită este biodegradabilă și este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti, având o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort, precum ţânţari, muşte, căpușe, gândaci și furnici.

Loading...
SHARE