MESAJUL MAGNATULUI ION ŢIRIAC PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA

Astăzi, 10 august, este aşteptat să aibă loc unul dintre cele mai mari proteste din România. Mitingul la care se preconizează să participe sute de mii de români din diaspora a fost comentat şi de către magnatul Ion Ţiriac. Fostul tenisman a spus, înainte de amplul protest din Piaţa Victoriei, că îi așteaptă pe români să se întoarcă definitiv în țară.

„România trebuie să fie preocupată să-i aducă înapoi pe cetăţenii plecaţi din ţară”, a spus Ţiriac. “Îi aşteptăm în ţară mâine dimineață (n.r. astăzi, 10 august), dacă nu mâine, poimâine. Este întrebarea ce mi s-a pus acum trei-patru ani: „Câţi refugiaţi să luăm în ţară?” şi am spus trei-patru milioane. Şi toată lumea a fost şocată, cum trei-patru milioane? Patru milioane cei care sunt afară, pe românii ăia îi vreau inapoi. Pe ăia îi consider refugiați, iar dacă tara va merge mai bine, e foarte posibil să se întoarcă mai repede. Covrigii s-au terminat din coadă, câini sunt peste tot”, a punctat Ion Țiriac.

Peste 120.000 de persoane au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II în weekend, cele mai multe fiind înregistrate la intrarea în ţară, unde coloanele de maşini de pe autostrada pan-europeană au ajuns la zece kilometri, anunță RomâniaTV.net. Cei care au trecut graniţa în România sunt muncitori români stabiliţi în ţări europene, care afirmă că s-au întors acasă fie pentru a petrece vacanţa, fie pentru protestul din Piaţa Victoriei. Faţă de un weekend în luna iunie, cifrele sunt duble. De asemenea, pe rețelele sociale sunt postate tot mai multe fotografii și clipuri în care oamenii își anunță întoarcerea în țară și participarea la protest.

Loading...
SHARE