GUVERNUL DĂNCILĂ, ATĂCAT DE UN FOST MINISTRU PSD

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, susține că propunerea de act normativ privind cercetarea este în opoziţie cu ceea ce se întâmplă azi în Europa.

“Această propunere de act normativ a existat şi în timpul mandatului meu. Nu am susţinut-o deoarece este greşită pe fond, ca principiu de gândire a unui sistem naţional de cercetare, în opoziţie cu ceea ce se întâmplă azi în Europa şi în lume”, a scris Pricopie, joi, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta critică posibilitatea ca legea fundamentală a cercetării din România să fie schimbată prin ordonanţă, fără o consultare serioasă.

“Îi sugerez domnului Nicolae Burnete, ministrul Cercetării, un profesionist al învăţământului superior, pe care l-am avut în echipă în perioada mandatului meu de ministru, să verifice cine a redactat acest proiect de ordonanţă. Dacă va investiga acest lucru, cu siguranţă “se va face lumină” şi va înţelege imediat ale cui interese poartă documentul respectiv. Din păcate, nu pe cele ale cercetării româneşti”, a mai spus  rectorul SNSPA.

Loading...
SHARE