BARĂCILE DIN CARTIERUL PALAS- RAIUL ȚIGANILOR, IADUL VECINILOR

 

Barăcile famililor de țigani care trăiesc în cartierul Palas, pe strada munții Tatra, le dau bătai de cap în continuare vecinilor. Deși o parte din ele au fost demolate în iulie de către Poliția Locală, șatra de la marginea orașului trăiește liniștită după un set de reguli nescrise rupte din filmele de groază. Mahalaua din Palas ne prezintă o realitate cruntă: copii murdari, desculți și privați de drepturi elementare, “cafenele“ deschise în mijlocul străzii, petreceri nocturne pe ritumuri de manele, scandaluri la ordinea zilei, într-un cuvânt: dezastru!

Amenzi se dau, dar cine le  plătește? Din ce bani? Majoritatea celor care și-au făcut ridicat barăci  la marginea cartierului sunt responabili cu timpul liber. Redacția OpiniaOnline a fost contactată de un vecin de-al șatrei care a ținut să-și spună oful. Vă prezentăm, mai jos, mesajul acestuia.

 

 

“Nu cred că toți cei care au rămas aici după marea demolare au drepturi legale. Legea ar trebui să fie mai aspră cu ei. Am crezut că vom scapa nebunia asta. Îmi este frică si acum, dupa ani de zile de cand stau aici, să-mi las copilul să meargă singur până la colțul străzii. Se adună în gașcă de 7-10 inși și stau până dimineața, in unele zile. Sparg semințe, beau,  vorbesc urat, de îi auzim din curte.  Să treceți prin  față liceului CFR, seara… Alte găști, alți vecini traumatizați.“ne-a marturistit, revoltat, un vecin.

 

Loading...
SHARE