LIDER ALDE, DESPRE MIITINGUL DIASPOREI: “IOHANNIS ARE AL DOILEA MANDAT…”

Europarlamentarul Renate Weber (ALDE) a apreciat, la TVR 1, că preşedintele Klaus Iohannis „are al doilea mandat în buzunar”, dacă la mitingul de protest al Diasporei, programat pentru 10 august, în Piaţa Victoriei, se va înregistra o prezenţă de un milion de participanţi, informează Mediafax.

„Dacă vin un milion de oameni să fie pe străzi în ziua de vineri, Iohannis are al doilea mandat în buzunar. Pentru că, de fapt, ideea <Vine Diaspora> este în continuarea ideii că Diaspora este cea care l-a ajutat să ajungă preşedinte în 2014. Dacă nu vine lumea în piaţă vineri, eu cred că Iohannis şi-a pierdut al doilea mandat. Vom vedea câţi vor veni”, a declarat, miercuri seară, europarlamentarul ALDE, Renate Weber, la TVR 1.
Aceasta a adăugat că formaţiunile din opoziţie speră ca, prin mitingul Diasporei, să determine ieşirea PSD de la guvernare. „Ideea e că dacă ar veni peste 100.000 sau măcar 100.000 de oameni, se creează o emoţie colectivă. Pe emoţie colectivă foarte multe lucruri se pot întâmpla. Dacă opoziţia e acolo, ei spun că poate totuşi se sperie PSD-ul şi pleacă acasă. Pe emoţie se mizează”, a spus Weber.
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că a încurajat membrii şi simpatizanţii PNL să participe la mitingul Diasporei, din 10 august de la Bucureşti şi că speră ca evenimentul să fie unul de amploare, precizând că el nu a luat încă decizia dacă va participa sau nu. Primăria Capitalei anunţă că protestul din 10 august nu are organizatori, deoarece persoanele chemate la discuţii privind organizarea manifestării au refuzat să semneze protocolul aferent şi „să-şi asume răspunderea”, instituţia subliniind că o simplă notificare este nulă din punct de vedere legal.
Loading...
SHARE