ÎNCEPE FESTIVALUL “PEŞTIŞORUL DE AUR”, DE LA TULCEA

Ansambluri folclorice din 11 ţări participă, la sfârşitul acestei săptămâni, la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor pentru copii “Peştişorul de aur” de la Tulcea, singurul eveniment de gen din România inclus în calendarul Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor de Folclor al UNESCO.

Directorul general al Ansamblului artistic Baladele Deltei, Ştefan Coman, a declarat, pentru Agerpres, că festivalul reuneşte ansambluri folclorice care nu au mai participat la evenimentul găzduit de Tulcea.

Astfel, ansamblurile artistice provin din 11 judeţe din România, precum şi din Italia, Franţa, China, Ucraina, Macedonia, Georgia, Slovacia, Serbia, Bulgaria şi Cipru.

“Având în vedere faptul că anul acesta marcăm Centenarul Marii Uniri, vom avea o deschidere deosebită. Toate ansamblurile participante vor veni pentru prima dată în Tulcea, iar spectatorii din judeţ vor putea vedea, de asemenea pentru prima oară, folclor din Cipru de Nord, Italia, Franţa şi China”, a afirmat Coman.

“În cartierele Vest şi Neptun, în zilele de 9 şi 10 august, ansamblurile folclorice vor susţine spectacole începând cu orele 18,00”, a menţionat directorul general al Ansamblului Baladele Deltei.

Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor pentru copii “Peştişorul de aur” este organizată de Ansamblul artistic Baladele Deltei din cadrul Primăriei municipiului Tulcea, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Tulcea.

Pentru desfăşurarea acestei acţiuni, Ministerul Educaţiei a alocat 18.000 lei, Consiliul Judeţean a acordat 80.000 de lei, iar Primăria municipiului, prin ansamblu, 175.000 de lei.

Loading...
SHARE