ASOCIEREA LUI DAEA ÎNTRE SACRIFICĂRILE PORCILOR ŞI HOLOCAUST, “CAZ ÎNCHIS”

Ambasadorul Israelului în România, Tamar Samash, a declarat, astăzi, la Iaşi, referitor la comparaţia făcută de Petre Daea între victimele Holocaustului şi porcii incineraţi din cauza pestei porcine africane, că ministrul Agriculturii “ne-a rugat să înţelegem, iar cazul este închis”.

“Cred că utilizarea cuvântului Holocaust, în general, şi Auschwitz, în particular, este dezastruoasă, pentru că minimalizeaza atrocităţile Holocaustului. Pot înţelege această scăpare a ministrului, care a încercat să exprime ceva oribil despre ce se întâmpla, dar nu trebuia să folosească această metaforă. Ne-a rugat să înţelegem, iar cazul este închis”, a declarat, Tamar Samash, ambasadoarea Israelului la Bucureşti, citată de Mediafax.

Pe 24 iulie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut o comparaţie între victimele Holocaustului şi porcii incineraţi, în ultima periodă, din fermele româneşti din cauza pestei porcine.

“Trebuie să sacrificăm, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod şi avem o veste proastă, că virusul ar fi şi în alt complex-care înseamnă 17.000-18.000 de capete. (…) Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să uşureze boala. Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceştia toţi se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule. Gândiţi-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă şi se pun pe foc. Alţii se izolează. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistenţei psihice, ca să stai cu 2-3000 de porci pe zi să îi omori, se află în faţa unei situaţii greu de explicat, dar mai ales greu de ţinut”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

Pe 26 iulie, Petre Daea a declarat că nu a vrut să jignească pe nimeni, ci să descrie durerea sufletească a fermierilor.

Loading...
SHARE