CAMPION MONDIAL LA 400 METRI GARDURI, MORT ÎN ACCIDENT RUTIER

Atletul kenyan Nicholas Bett, campion mondial la 400 m garduri, în 2015, la Beijing, a încetat din viaţă în această dimineaţă, la vârsta de 28 ani, într-un accident rutier produs în vestul Kenyei.

Conform Agerpres, accidentul s-a produs după ce vehiculul lui Bett a lovit o movilă de pământ şi s-a rostogolit. Explicaţiile le-a oferit comandantul poliţiei din Nandi, Patrick Wambani, care a adăugat că sportivul “a murit pe loc”.

La Campionatele Mondiale de atletism din 2015, găzduite de capitala Chinei, Nicholas Bett a devenit primul kenyan care a cucerit aurul mondial, stabilind totodată un nou record naţional (47sec.79/100). El nu şi-a putut apăra titlul în 2017, la Londra, din cauza unei accidentări la tibie, care l-a împiedicat să se antreneze în mod normal.

Nicholas Bett a participat, la începutul acestei luni, la Campionatele de atletism ale Africii de la Asaba, în sud-estul Nigeriei, de unde a revenit luni la Nairobi împreună cu echipa Kenyei. La Asaba, o durere l-a constrâns să abandoneze în finala de la 400 m garduri.

Loading...
SHARE