MEDGIDIA, CAPITALA MULTICULTURALITĂŢII

Cel mai mare târg al multiculturalismului din Dobrogea îşi deschide porţile astăzi, 7 august, cu începere de la ora 13.00, la Casa de Cultură „I. N. Roman” din Medgidia. Evenimentul este organizat de AIESEC, în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia, cea care a susţinut materializarea proiectului ”Global Village”  . 

“Noi am contribuit la acest eveniment punându-le la dispoziţie locaţia, restul este meritul organizatorilor. Este o manifestare din care medgidienii au de câştigat, noi continuăm să susţinem şi să promovăm tradiţiile, cultura. Desfăşurarea acestui târg multicultural la Medgidia nu are decât să ne onoreze. Este şi meritul Medgidiei, fiind, într-adevăr, un oraş exemplu din acest punct de vedere, care s-a ridicat chiar la nivel european ca model de convieţuire interetnică, interculturală”, a declarat primarul municipiului Medgdia, Valentin Vrabie, pentru Opinia Online.

Manifestarea reuneşte 15 voluntari internaționali din toate colţurile lumii, pentru a crea un spaţiu de înţelegere între culturi, prezentându-şi astfel cultura, dansurile tradiţionale, dar şi preparatele gastronomice specifice. Astfel, vor participa tineri din Turcia, Azerbaidjan, Finlanda, Hong-Kong, Grecia, Republica Cehă si Thailanda. Aceştia au venit în judeţul Constanţa în cadrul proiectului de educaţie non-formală ”Discover”, unde timp de şase săptămâni, au încercat să le ofere elevilor din clasele I-VIII o perspectivă interculturală asupra lumii, ajutându-i să se dezvolte pe plan personal, să învețe comunicare şi lucru în echipă, îmbunătățindu-şi astfel şi abilitățile de comunicare în limba engleză.

Din programul târgului vor face parte momente de dansuri exotice, concursuri, demonstraţii de face-painting şi multe alte surprize.

AIESEC este cea mai mare organizaţie condusă de tineri din lume, înfiinţată în 1948, care are ca scop „Pacea şi împlinirea potenţialului uman”. În România, AIESEC este prezentă din 1990 şi momentan îşi desfăşoară activitatea în 16 centre universitare din 14 oraşe.

SHARE