DRAGOȘ PĂTRARU SE MUTĂ LA PRIMA TV

 

Realizatorul emisiunii ”Starea Nației”, Dragoș Pătraru, a anunțat pe contul său de Facebook că  noul sezon al emisiunii va începe marți, 20 august, ora 22.30, la postul Prima Tv.

După scandalul monstru cu TVR-ul care a scos la suprafață corupția în care se scaldă televiziunea publică, contractul lui Pătraru a fost reziliat de sefa institutiei, Doina Gradea, iar  realizatorul și echipa sa s-au mutat la un alt post de televiziune. Decizia lui Pătraru a primit un feedback pozitiv din partea fanilor săi, care i-au transmis mesaje de încurajare dar și multe felicitări pentru modul în care își face munca.

Scandalul pe care l-a declanșat în incita TVR-ului l-a intrigat pe celebrul jurnalist Cristian Tudor Popescu, motiv pentru care l-a criticat aspru pe Pătraru.

 

„Niciodată eu nu aş face aşa ceva şi nu aş utiliza astfel de înregistrări, aşa cum au fost prezentate. Nu consider că face parte din jurnalism aşa ceva – a înregistra un coleg, fie că este şef, fie că nu, în cursul unei discuţii restrânse, pentru că din acea înregistrare rezultă că sunt două sau cel mult trei persoane care discută. Acele ziceri ale şefei TVR nu au fost făcute în faţa redacţiei. Jurnalista în cauză nu a fost numită «cap de porc» de faţă cu toţi colegii şi, cu atât mai puţin, de faţă cu opinia publică. Acele înregistrări sunt relevante în legătură cu educaţia persoanei în cauză, în legătură cu manierele, cu felul de a fi al persoanei, sunt relevante, sigur, dar, repet, nu sunt insulte aduse într-un cadru cât de cât public, cu mai multe persoane în redacţie, ca să producă defavorizarea, dăunare persoanei respective. Sunt relevante pentru caracterul său, dar pentru acuzarea ei în raport cu redacţia, nu, nu sunt relevante, pentru că astfel de insulte sunt acuzabile chiar în justiţie în clipa în care sunt făcute publice. Dacă făcea acele declaraţii într-o şedinţă de redacţie, atunci aveam o mare problemă. Astfel de manifestări când sunt într-un spaţiu restrâns, după părerea mea, nu sunt suficiente pentru a acuza persoana în legătură cu deontologia, cu comportamentul profesional câtă vreme nu acţionează. Nu trebuie făcute publice. În plus, eu nu ştiu dacă doamna Gradea a aplicat ceva din ce a spus, dacă ea chiar a acţionat împotriva jurnalistei sau împotriva jurnaliştilor pe care i-a numit «hateri», nu ştiu dacă i-a sancţionat, dacă i-a cenzurat fără just temei, asta da, ar fi o problemă“, a spus Cristian Tudor Popescu, la EuropaFM.

 

Dragoş Pătraru este considerat unul dintre cei mai buni jurnalişti din România. Acesta a absolvit Facultatea de Litere, specializarea Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității București.

Din 2012, de la înființare, s-a alăturat echipei România TV. În ianuarie 2013, a propus conducerii postului emisiunea Starea nației, realizând un pilot. Din 15 februarie, emisiunea a intrat pe post, cu excelenta Letiția Bădescu producător. Ratingurile au fost în permanentă creștere, astfel că au început să apară ofertele. Și, uite așa, puștiul însetat de  scris, a ajuns omul care dezbate astăzi cele mai arzătoare subiecte ale momentului.

 

SHARE