ZIUA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI DE MARINĂ, SĂRBĂTORITĂ PE FALEZA DIN CONSTANTA

Forţele Navale Române organizează astăzi, de la ora 18.00, pe faleza Comandamentului Flotei din Constanţa, Ziua Învăţământului de Marină. Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române.

Potrivit unul comunicat de presă al Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, cele patru instituţii de învăţământ din structura Forţelor Navale Române, Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale – “Amiral Ion Murgescu”, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale – “Viceamiral Constantin Bălescu” şi Colegiul Naţional Militar “Alexandru Ioan Cuza”, îşi vor prezenta ofertele educaţionale şi modalităţile de acces în sistemul educaţional specific.

Purtătorul de cuvânt al SMFN, col. Corneliu Pavel, a declarat pentru Agerpres că la standurile care vor fi amplasate pe faleză, reprezentanţii instituţiilor de învăţământ vor oferi publicului informaţii detaliate despre curriculele educaţionale, cariere şi oportunităţile de dezvoltare personală şi de specializare profesională în diverse domenii de activitate ale Forţelor Navale Române şi posibilităţile de acces în sistemul militar de învăţământ.

“Ziua Învăţământului de Marină, eveniment înscris în seria manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române, susţine campania desfăşurată de Ministerul Apărării Naţionale sub sloganul ‘Ţinteşte sus! Fii cel mai bun’, ce promovează profesia militară sub aspectul unei cariere stabile pe piaţa muncii”, a precizat Corneliu Pavel.

La finalul evenimentului, începând cu ora 20.00, Muzica Militară a Forţelor Navale va oferi un concert pe esplanada din zona Comandamentului Flotei.

Loading...
SHARE