FESTIVALUL CINEMASCOP DIN EFORIE SUD, LA FINAL

Festivalul de film Cinemascop s-a încheiat, duminică seară, iar timp de cinci zile, sute de persoane au fost prezente în grădina de vară de la Eforie Sud pentru a viziona proiecţiile de film şi pentru a admira expoziţia de fotografie din arhiva fotografică AGERPRES.

Festivalul, organizat cu ajutorul Centrului Ceh Bucureşti şi cu sprijinul EUNIC România, Primăriei Eforie şi RADEF – RomâniaFilm, a avut loc la Grădina de vară din Eforie Sud, redeschisă după 14 ani. Agenţia Naţională de presă AGERPRES a fost partener media al evenimentului, în cadrul căruia a expus o parte din fotografiile de arhivă pe care le deţine.

Peste 400 de persoane au fost prezente, în fiecare seară, la proiecţii şi au admirat fotografiile AGERPRES.

“Proiectul acesta este menit să lege nucleul, centrul cu periferiile, iar Eforie, făcând asta, putem crede că a intrat în schimbul acesta prin care fiecare de la fiecare învaţă. Asta e important şi festivalul despre asta vorbeşte, pentru că e intersecţia dintre mai multe lumi, iar noi am fost legătura, de această dată. (…) Parteneriatul cu AGERPRES a fost important, pentru că prin Agenţie ne-am făcut auziţi, iar expoziţia, care a fost expusă aici, a fost vizitată de fiecare om care a văzut şi filmele”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Centrului Ceh, Frantisek Zachoval.

Alături de Frantisek Zachoval, la festival au fost prezenţi Emil Cristian Ghiţă, cel care a iniţiat proiectul, şi Sorina Neaga, PR manager al evenimentului.

Festivalul Cinemascop a adus, anul acesta, şase proiecţii de film pe ecranul Grădinii de vară din staţiunea Eforie Sud.

Loading...
SHARE