CE SĂ CREDEM DESPRE ”TRICOAIELE” LUI BUTUZA

Facem ce facem şi tot de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), care a ajuns campion la gafe, bâlbâieli şi greşeli gramaticale, şi chiar în timp record, ne împiedicăm. După ce, zilele trecute, ministrul Ioana Bran demonstra prin dezacordurile făcute că limba română îi este una necunoscută, iată că nici secretarul de stat în MTS, Cosmin Butuza, nu se lasă mai prejos. Ba mai mult, o ţine din gafă în gafă. Şi cu iz obscen!

Dacă mai sunt români care n-au aflat încă despre cele mai recente perle ale guvernanţilor noştri, iată că vă povestim noi, pe scurt, că pentru secretarul de stat Cosmin Butuza pluralul de la tricou este…  “tricoaie”. Nu, nu este o glumă nesărată făcută de către acesta, ci este chiar cuvântul folosit de el într-o conferinţă de presă, săptămâna trecută, în contextul Centenarului. Citiţi şi uimiţi-vă cu ce spunea domnul Butuza: “Avem 100 de ani de la Marea Unire și cred că trebuie să ne mândrim cu acest lucru, să arătăm și străinilor că suntem români, că ne mândrim cu Centenarul. Să punem Centenarul pe tricoaiele noastre, pe afișele noastre, pe tot ceea ce înseamnă!”.

Dar, ce bine era dacă seria gafelor se oprea aici! Domnul Butuza nu se lasă şi insistă să ne convingă de faptul că ”exprimarea nefericită” nu a fost observată de nimeni, până la urmă. Halucinant, penibil şi de tot râsul. Îl lăsăm să vorbească şi să ne explice singur-singurel ce a vrut să spună prin ”tricoaie’: “A fost o exprimare nefericită. Cred că mesajul trebuie văzut dincolo de această exprimare nefericită. În continuare spun că trebuie să ne mândrim că suntem români, trebuie să ne mândrim cu Centenarul. Nimeni nu a observat, nici eu am observat această greşeală, să spunem aşa (…) Cred că trebuie să vedem dincolo de unele expresii aşa-zis nefericite. Nu face parte din vocabularul meu, nu folosesc niciodată. Dacă vă uitaţi şi pe înregistrare, am pus şi mâna pe microfon şi nu este un cuvânt foarte clar. Îmi cer scuze în primul rând faţă de românii care s-au simţit ofensaţi, îmi cer scuze public faţă de ei pentru această scăpare, să zic gramaticală”.

NO COMMENT!

 

Loading...
SHARE