”JAGUARUL” FACE SHOW ÎN VAMA VECHE

Atunci când ajungeți în Vama Veche, nu aveți cum să nu dați de ”Jaguarul”. Constantin Garbis, pe numele său adevărat, este un rocker vechi, care în prezent își ocupă timpul cântând în Vamă coveruri cunoscute. Nu ține concertele într-un bar sau vreo sală de spectacol. Pur și simplu se așează pe stradă, își scoate chitara și începe să cânte. Constantin Garbis este iubit de vamaioți. Atât localnicii, cât și turiștii care vin din toată țara, îi admiră talentul. Nu cere bani, însă lumea îi oferă tot timpul câțiva lei sau câteva pahare de băutură. ”Jaguarul” interpretează cu succes melodii celebre ale trupelor de rock cunoscute. ”Ziua vrăjitoarelor” de la Cargo, ”Baby” de la Iris sau hituri celebre ale celor de la Holograf, toate sunt cântate de Constantin Garbis. Vine în Vama Veche la început de mai și pleacă abia la sfârșit de septembrie. Toţi rockerii îl cunosc şi îi ascultă poveştile şi melodiile. Vorbim despre Constantin Garbiş, zis Jaguar, este de loc din Medgidia căruia îi place foarte mult să cânte. Şi nu manele, ci muzică rock. Cine este Jaguar şi cum a devenit el o legendă în Vama Veche?

„Mă trag dintr-o familie de muzicanţi. Din clasa 1, mârâiam primele armonii cu vocea. În Vamă, sunt emblemă. Nici nu se deschide Vama şi întreabă toţi de mine. Am stat lângă ei (turiştii din Vama Veche) întotdeauna, i-am învăţat numai lucruri bune. Am o vârstă înaintată şi dacă am făcut greşeli, am zis să nu facă şi prietenii mei la fel. Ei au văzut în mine un vraci, un fel de indian sfânt. Toţi se adună pe lângă mine, mai ales că sunt un sac de poveşti. Când încep să povestesc, până a doua zi nu se mai satură. Le spun tot timpul ceva bun, nu rău” , a declarat ”Jaguarul”.

În general, persoanele de etnie romă iubesc muzica de petrecere, manelele, însă lui Jaguar îi place rockul. Trupa Cargo este preferata lui. Dar fredonează şi alt gen de muzică, piese pe care le „împrumută” de la artişti cunoscuţi, cum ar fi Ştefan Bănică Jr. În 1975, Jaguar a suferit un accident în timp ce conducea un motor şi a rămas cu un handicap. Asta nu l-a împiedicat să-şi dedice viaţa oamenilor din jurul lui. Pe unii chiar i-a salvat de la moarte, pe când a profesat ca salvamar, spune Jaguar. În rest, îşi ocupă timpul croind echipamente pentru pasionaţii de motor. Are acasă un adevărat depozit de geci şi pantaloni din piele.

SHARE