A AVUT LOC INAUGURAREA CENTRULUI DE ÎNGRIJIRI PALIATIVE DIN CUMPĂNA

Miercuri în Cumpăna a avut loc un eveniment foarte important. A fost inaugurat Centrul de îngrijiri paliative, care există datorită doamnei doctor Victoria Braga. Echipa Opinia Online a contactat-o pe doamna profesor, iar dânsa ne-a explicat cu lux de amănunte cum a fost posibilă ridicarea acestui centru. Doamna Victoria Braga a ținut să specifice că în demersul său nu a fost ajutată de autoritățile locale sau de alți sponsori. A suportat singură absolut toate cheltuielile.

”Centrul de îngrijiri paliativ a fost inițial un cămin pentru bătrâni care a funcționat din 2013. Un cămin privat. Clădirea este construită de mine prin credite bancare, fără fonduri europene. Are trei nivele. Anul trecut, mi-am dat seama că 80% dintre cei internați sunt foarte bolnavi și i s-ar potrivi mai bine denumirea de spital. Am făcut modificare pentru a se potrivi cu standardele de spital. Am chemat sanepidul de mai multe ori și până la urmă am reușit să facem această clădire să semene cu un spital. Am dus dosarul la Ministerul Sănătății. Centrul deține 49 de paturi. Este unitatea cu cele mai multe paturi din țara noastră. Inițial am vrut să transform doar un etaj, dar cei de la Minister nu au fost de acord. Am făcut totul absolut singură și vreau să specificați acest lucru.” , ne-a declarat în exclusivitate pentru Opinia Online.

Inaugurarea trebuia să aibă loc inițial în ziua de joi, însă din cauza programului foarte încărcat al doamnei doctori Victoria Braga, aceasta a avut loc miercuri.

 

 

 

 

SHARE