LUCIAN PINTILIE VA FI OMAGIAT LA FESTIVAL INTERNAȚIONAL DE FILM ”TRANSATLANTYK” DIN POLONIA

Cinci pelicule semnate de Lucian Pintilie sunt programate la Festivalul Internaţional de Film “Transatlantyk” de la Łódź, Polonia, sub forma unui omagiu adus regizorului român în metropola care a primit statutul de “oraş al filmului” din partea UNESCO, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Un medalion dedicat regizorului Lucian Pintilie este programat la Festivalul Internaţional de Film “Transatlantyk” de la Łódź, care va avea loc în perioada 13 – 20 iulie. Ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, manifestarea este un proiect de autor al compozitorului Jan A. P. Kaczmarek, laureat al premiului Oscar, membru al Academiei de Film Americane şi al Academiei de Film Europene. Organizatorii anunţă că îşi propun să ofere o platformă artistică care să realizeze legături mai puternice între societate, artă şi mediu şi care să inspire discuţii pe teme importante.

La ediţia din acest an a festivalului, Institutul Cultural Român de la Varşovia susţine prezentarea unui medalion dedicat marelui cineast român Lucian Pintilie – care a murit la vârsta de 84 de ani, în luna mai -, ce va cuprinde filmele “Reconstituirea”, “De ce trag clopotele, Mitică?”, “Balanţa”, “O vară de neuitat” şi “Terminus Paradis”.

Vor fi prezenţi la Łódź pentru a evoca personalitatea marelui cineast român şi pentru a vorbi despre filmele prezentate în medalion criticul de film Andrei Şendrea, precum şi actorii George Mihăiţă şi Răzvan Vasilescu, protagonişti ai filmelor “Reconstituirea”, respectiv “Balanţa” şi “Terminus Paradis”.

SHARE