ANGLIA ȘI CROAȚIA, GATA PENTRU MARELE DUEL

Croaţia – Anglia, a doua semifinală de la Campionatul Mondial, se anunţă o luptă palpitantă. Ambele formaţii sunt faţă în faţă cu istoria.

Spiritul de luptători al croaţilor poate duce în ultimul act marea revelaţie a Cupei Mondiale. Croaţii visează la prima finală din istorie înainte de meciul cu Anglia, din semifinale. De partea cealaltă, 28 de ani a aşteptat Anglia o nouă şansă la finala Mondială; acum, doar Luka Modric şi Croaţia mai stau în calea britanicilor.

Având în vedere modul în care s-a calificat din una dintre cele mai grele grupe de la CM, şi judecând de modul în care a supravieţuit ulterior, în fazele eliminatorii, Croaţia e fără îndoială una dintre echipele turneului final. Cel mai mare atu al formaţiei lui Zlatko Dalic e însă fără îndoială mijlocul, poate cel mai bun de la Mondial. Jucătorii se simt excelent, joacă împreună de mult timp şi conlucrează perfect, organizând acţiunile de atac excelent.

Luka Modric şi Ivan Rakitic sunt jucătorii cheie în acest mecanism. Iar lucrurile sunt cu atât mai impresionante cu cât nu vezi foarte des jucători de la Real şi Barcelona combinând atât de exact şi de devastator pentru adversari precum cei doi. Modric este inima şi motorul Croaţiei, în timp ce Rakitic face de multe ori munca de jos, recuperând multe baloane şi participând în mod egal la ambele faze ale jocului. Dar ei sunt departe de a fi singuri. Marcelo Brozovic (Inter), Mateo Kovacic (Real Madrid) sau Milan Badelj (Fiorentina) completează un mijloc de vis pentru o generaţie superbă a Croaţiei.

Loading...
SHARE