LICEUL NAȚIONAL ”MIRCEA CEL BĂTRÂN” SE AFLĂ ÎN TOPUL CELOR MAI BUNE LICEE DIN ȚARĂ

Ministerului Educației a publicat luni, 9 iulie, rezultatele computerizate ale admiterii la liceu. Conform EDU.RO, în  topul celor mai bune licee după ultima medie de admitere în 2018 se află și un liceu din Constanța. Este vorba de Liceul Național ”Mircea cel Bătrân“, cea mai prestigioasă școală din Constanța. Liceul Național ”Mircea cel Bătrân” a fost fondat în anul 1895. Această instituție de învățământ a dat țării noastre tineri cu minți briliante.

Mai jos vă prezentăm topul celor mai bune licee după ultima medie de admitere în 2018:

COLEGIUL NAȚIONAL „SFÂNTUL SAVA” Cea mai mică medie de admitere a fost anul acesta de  9,61 (profilul filologie), în timp ce anul trecut media, la același profil a fost de 9,72.

Liceul Sava se poate lăuda în acest an cu 17  elevii care au fost admiși cu media 10.

LICEUL NAȚIONAL „MIRCEA CEL BĂTRÂN” din Constanța, unde s-a intrat cu 9,85 la matematică-informatică bilingv (14 locuri), se află în topul  celor mai bune clase (profiluri). Ultima medie de admitere în acest liceu este 9.42, la profilul științe sociale.

 

COLEGIUL NAȚIONAL „FRAȚII BUZEȘTI” din Craiova s-a situat pe locul al treilea unde cea mai mare ultimă medie de admitere a fost 9,85, la profilul de științe ale naturii. Ultima medie de la acest liceu a fost 8,91, la științe sociale.

 

 

COLEGIUL NAȚIONAL „B.P. HASDEU” din Buzău are 9,78 ultima medie de admitere la profilul matematică-informatică bilingv.

 

 

 

COLEGIUL NAȚIONAL „GHEORGHE LAZĂR” din Capitală Ultima medie de admitere la acest liceu a fost 9,77-profilul matematică-informatică, iar ultimul elev admis la acest liceu are media 9.50 și este la profilul filologie. Anul acesta, liceul „Lazăr” a avut anul acesta cele mai multe medii de 10 – respectiv, nouă, la examenul de bacalaureat.

SHARE