LEGEA PRIVIND EXPLOATAREA GAZELOR NATURALE DIN MAREA NEAGRĂ, LA VOT ÎN SESIUNEA EXTRAORDINARĂ

Camera Deputaţilor va dezbate, luni, ora 16.00, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Liderul PSD, Liviu Dragnea a atras atenţia că cel mai mare risc pentru România ar fi ca gazele doar să tranziteze ţara şi să ajute doar la dezvoltarea altor state, transmite agenția de presă Mediafax.

Conform sursei citate, Camera Deputaţilor este for decizional pentru proiect de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

Iniţiativa legislativă, adoptată de Senat pe 12 februarie, reglementează modul de implementare a operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore.

“Proiectul de lege stabileşte unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol şi de abandonare, precum şi a lucrărilor/lucrărilor la sonde aferente operaţiunilor petroliere, desfăşurate de titularii de acorduri petroliere cu privire la perimetrele petroliere offshore, în conformitate cu prevederile acordurilor petroliere încheiate între titulari şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, denumită în continuare ANRM”, se arată în articolul 1, alineatul 1 al proiectului adoptat de senatori.

SHARE