ALEGERE IMPORTANTĂ FĂCUTĂ DE PROPRIETARII DE CLĂDIRI

Procentul de externalizare a serviciilor de administrare a proprietăţilor a crescut în ultimii ani pe segmentele de retail şi birouri, în 2017, iar 79% dintre noile proiecte au apelat la servicii externalizate pentru activităţile de management de proprietăţi imobiliare, faţă de doar 24% în 2015, conform unei analize de specialitate remisă luni AGERPRES.

Analiştii estimează că 2018 va fi anul care va marca avântul sectorului industrial, în ceea ce priveşte externalizarea administrării activelor, conform analizei realizate de CBRE.

Iniţial, pe piaţa locală, administrarea proprietăţilor se realiza exclusiv prin resurse interne. Primul segment care a spart gheaţa în România au fost centrele comerciale. Principalul motiv care a favorizat acest fenomen este nevoia de eficientizare a costurilor prin utilizarea unor echipe multidisciplinare experimentate şi a unor furnizori competitivi. Pentru un dezvoltator este mai complicat să constituie echipe interdisciplinare, care se bucură de know-how, experienţă, training, spun analiştii.

SHARE