LANGOȘI, REȚETĂ TRADIȚIONALĂ

INGREDIENTE

  •  250 g făină
  •  150 ml apă calduță
  •  1/2 bucata cub de drojdie proaspătă
  •  1 praf sare
  •  2 linguri zahăr
  •  2 căni ulei
  •  200 g brânză sărată sau alte umpluturi la alegere

MOD DE PREPARARE

Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr.  Adaugă făina şi se frământă bine.

Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei,  acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.

Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.

Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).

Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.

SHARE