GERMANIA A REVIZUIT ÎN JOS OBIECTIVUL CLIMATIC PENTRU 2020

Guvernul german a revizuit miercuri în jos previziunile pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2020, renunţând la un obiectiv considerat nerealist încă de acum mulţi ani, informează AFP.

”În decursul ultimelor decenii, au fost mai multe nereuşite în domeniul politicilor climatice care nu pot fi rezolvate într-un timp limitat”, a recunoscut ministrul mediului, Svenja Schulze, din partea formaţiunii social-democrate SPD, într-un comunicat care prezintă noul plan climatic german.

Autorităţile de la Berlin se bazează de acum încolo pe o reducere de 32% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2020 comparativ cu anul 1990, faţă de 40%, previziunea avansată anterior. În 2016, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră a fost de doar 28% faţă de anul 1990.

Diferenţa dintre obiectivul iniţial şi varianta sa revizuită ”ar putea să crească în continuare”, avertizează guvernul, pentru care această reevaluare se justifică prin supraestimarea iniţială a efectului primelor măsuri climatice, cât şi prin creşterea economică puternică a economiei şi a populaţiei.

”Trebuie cât mai urgent să revenim pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivul de 40% cât mai curând posibil”, a îndemnat Svenja Schulze, fără să avanseze un termen limită.

Loading...
SHARE