SIMONA HALEP, APLAUDATĂ ȘI ACLAMATĂ. GABRIELA FIREA, HUIDUITĂ ȘI FLUIERATĂ

Simona Halep a obținut o performanță incredibilă pentru România, în momentul când a reușit să câștige cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros. Tenismena din Constanța a ridicat trofeul deasupra capului chiar pe terenul central de la Paris, acolo unde i s-a cântat imnul României și a fost aclamată de foarte mulți români. La revenirea în țară, Simona a oferit declarațiile care sunt normale după un asemenea succes, iar apoi, seara, a mers pe Arena Națională, acolo unde avea să prezinte trofeul fanilor. Ceea ce mai puțini știu, este că Simona Halep ar fi vrut să meargă exact în același loc unde s-a desfășurat mitingul PSD, pentru că, evident, acolo putea veni mai multă lume să o vadă. Din păcate, primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu a fost de acord și a hotărât să mute festivitatea pe scările Arenei Naționale. Când și-a dat seama că este pe cale să facă o mare prostie, Firea a revenit asupra deciziei și a hotărât ca ceremonia să aibe loc chiar pe gazonul Arenei Naționale. Acolo s-a amenajat un podium, pe care în momentul în care Simona Halep a pășit, aproximativ 15.000 de oameni au strigat ”Simona, Simona!”. Apoi, avea să se comită o mare greșeală. Gabriela Firea a hotărât să ia loc pe aceeași scenă cu cea mai bună tenismenă a lumii și să îi înmâneze acesteia ”Cheia Orașului”. În momentul în care Firea a început să vorbească, mulțimea s-a dezlănțuit și a început să huiduie și să fluiere. Evident, acestea sunt repercursiunile mitingului PSD. Privirea pierdută a Simonei în momentul în care a auzit huiduielile ar trebui să ne facă să ne fie rușine pentru ce s-a întâmplat. Cea mai bună tenismenă a lumii, româncă și născută în orașul de malul mării, nu merita așa ceva. Dar Simona și-a arătat caracterul tare până la capăt. A înțeles că huiduielile nu îi erau adresate ei și concentrându-se ca pentru ultimul punct din finala cu Sloane Stephens, a ținut un discurs care i-a făcut pe oamenii prezenți în tribune să aplaude și să o aclame într-una. Cel mai mare tenismen al României, Ilie Năstase, a fost și el prezent pe scenă lângă Simona și a făcut o scurtă declarație, înțepând puțin și Federația Română de Tenis, care nu a contribuit cu nimic la performanțele constănțenei.

“Sunt foarte mândru de Simona. Și eu am trecut prin aceeași situație, am jucat trei finale înainte să iau un Grand Slam. O felicit pe ea, îi felicit pe părinții ei. Dacă nu erau părinții…despre Federație mai puțin. O felicit pentru că a avut răbdare, iar după răbdare au venit și trandafirii, adică victoriile”, a spus Ilie Năstase.

Cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, a ținut și ea să transmită un mesaj pentru Simona Halep. Cristina Neagu nu a ratat ocazia să se ia de haterii care au criticat-o pe Halep ori de câte ori au avut ocazia.

”Important pentru ea e acum să se bucure alături de oamenii cu care a fost de la început. Toată țara s-a simțit mândră că s-a auzit imnul la Paris, dar trebuie să ne amintim de persoanele care vorbeau urât după fiecare eșec al Simonei. Acum e simplu să ne simțim cu toții mândri că suntem români, așa cum probabil la prima înfrângere, vor exista din nou acele comentarii răutăcioase. Trebuie să înțelegem că această fată nu are ce să datoreze României. Țara asta trebuie să învețe să-și respecte valorile. Totul a făcut doar pe munca ei. Familia și prietenii ei merită respect pentru că au fost alături de ea în momentele grele. Nu trebuie să demonstreze nimic nimănui” , a declarat Cristina Neagu.

Loading...
SHARE