EXCLUSIV! VASILE DELICOTI: ”TOATE STRĂZILE DIN POARTA ALBĂ VOR FI ASFALTATE”

Primarul Comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, este un edil model. Încă de la primul mandat Delicoti a știut ce vrea. Acesta s-a înconjurat de oameni competenți, pe care i-a luat în echipa sa. În mod constant, Delicoti a încercat să atragă cât mai multe surse de finanțare, pentru ca Poarta Albă să se dezvolte rapid. Înarmat cu susținerea celor care l-au ales, primarul din Poarta Albă are planuri mari și pentru anul 2018.

Echipa Opiniaonline.ro l-a contactat pe edilul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, care ne-a dezvăluit planurile sale pentru comuna pe care gospodărește.

”Noi avem mai multe proiecte care sunt în lucru. Avem un proiect care a demarat chiar acum. Este vorba de o grădiniță cu trei grupe, în cartierul pentru tineri, Via, dar și o grădiniță cu program prelungit(în faza de contract/execuție). În licitație avem și două proiecte de asfaltare: unul de 15 km de asfalt, celălalt de 5 km de asfalt. Avem, iarăși, în licitație o rețea de canalizare pentru tineri, în zona B. Sunt proiecte au obținută finanțarea, contractele de finanțare sunt semnate. La cele pe fonduri europene, avem inclusiv avansul, banii sunt în cont, dar lucrăm foarte mult cu procedurile. Durează mult pentru că toate aceste proiecte se fac prin licitație, inclusiv proiectele tehnice.  Ne chinuim cu procedurile. Trebuiesc duse și avizate de Agenția de Finanțare a Infrastructurii Rurale și de aici TERMENE, TERMENE, TERMENE!Toate merg din termen în termen!

Nimeni nu-ți face proiectul în mai puțin de o lună jumătate, două. Se trece printr-o mulțime de proceduri, verificări ANAF, iar de abia după aceste etape ți se publică fișa de date  pentru achiziția de lucrări , unde și acolo se mai așteaptă încă 90 de zile, urmând ulterior să se facă evaluare și să se desemneze câștigătorul (iar câteva luni de așteptare). Din păcate, sunt foarte puține lucrări la momentul actual și vin foarte multe firme. Sunt de evaluat 10, 11 oferte a cate 3.000, 4.000 de pagini. Vă dați seama ce înseamnă pentru comisie…de aici toate se întind. Muncim de doi ani de zile să facem achiziții și să începem lucrarea efectiv, deși avem finanțarea obținută de foarte mult timp. Nu vom asfalta doar câteva străzi. Toate străzile din Poarta Albă vor fi asfaltate. La început de mandat am avut două obiective foarte importante, pentru că celelalte erau realizate. Este vorba de asfaltarea totală a localității. În momentul actual suntem într-un stadiu destul de avansat. Cel de-al doilea obiectiv foarte important pentru localitatea noastră este aducerea gazelor în localitate. Așteptăm să obținem avizul de la Administrația Canalelor Navigabile, ulterior să putem merge la Ministerul Economiei să luăm aviz pentru scoaterea la licitație.”, ne-a mărturisit primarul  din Poarta Albă, Vasile Delicoti.

 

Loading...
SHARE