MARIA CRISTINA ROȘIORU, ADOLESCENTA MINUNE A JUDO-ULUI CONSTĂNȚEAN

Maria Cristina Roșioru s-a născut la 19 aprilie 2003. Fiica fostului campion național de lupte greco-romane juniori, Florin Roșioru, s-a îndrăgostit de unul dintre cele mai spectaculoase sporturi, judo-ul, la cinci ani.

Maria a început judo-ul la Liceul cu Program Sportiv Constanța, unde a câștigat titlul de campioană a României de 7 ori. Prin multă muncă și devotament față de acest sport minunat, a ajuns la performanța de a fi  medaliată la Campionatele Balcanice din Scopje Macedonia, făcând parte din lotul olimpic al României. În paralel a practicat lupte libere la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru, sub îndrumarea maestrului Ioan Giuglea, caștigând încă 4 titluri naționale.

Adolescenta a fost selectată în lotul olimpic al României la lupte libere, la începutul lunii mai 2018. Totodată, pe 30 -31 mai 2018 a participat la Turneul Internațional Constantin Alexandru din Capitală, unde a câștigat  la categoria 69 kg. Cristina Roșioru a obținut medalia de aur la acest turneu de cadeți, fiind cu 2 ani mai mică decât adversarele sale.

La Turneul Internațional Constantin Alexandru din București au participat toate țările din spațiul ex-sovietic, unde luptele au o mare tradiție. Cu toate acestea, nimeni nu a reușit să-i ia medalia de aur pe care adolescenta și-a propus să o aducă acasă. Deși viața sportivilor implică numeroase sacrificii, Maria- Cristina Roșioru își urmează visul neînfricată, mânată de dragostea nemarginită față de sport.

 

În fotografia de mai sus, Maria Cristina Roșioru este alături de maestrul Ioan Giuglea și maestrul Serban Mumjiev, antrenor al lotului olimpic.

 

Felicitări, Maria-Cristina Roșioru!

 

 

 

 

 

 

 

 

SHARE