CIOCĂNELE DE PUI ÎNVELITE ÎN BACON

Ingrediente
  •  zeama de la 1 lămâie, plus felii pentru servit
  •  2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  •  12 ciocănele de pui
  •  12 felii de bacon afumat
  •  pâine crocantă, pentru servire
1. Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se amestecă zeama de lămâie cu usturoiul şi se asezonează. Se înţeapă carnea de câteva ori cu un cuţit ascuţit, apoi se stropeşte cu zeama de lămâie aromată cu usturoi. Se înfăşoară fiecare ciocănel într-o felie de bacon, după care se aşază într-o tavă. Se stropesc cu restul de zeamă de lămâie.
2. Se dau la cuptor 45-50 de minute, până carnea se pătrunde şi baconul devine crocant. Dacă vrei ca baconul să fie foarte crocant, se lasă câteva minute sub grillul încins.
3. Se servesc calde sau reci, iar restul de ciocănele se ţin la frigider într-un recipient etanş. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se servesc cu pâine crocantă, după preferinţă.
SHARE