SPAGHETTI ALLA CHECCA SUL ROGO

Portii: 4   Timp de preparare: sub 30 minute

INGREDIENTE

300 g spaghetti

200 g rosii

2 ramuri rozmarin

4 frunze salvie

10 frunze busuioc

2 frunze dafin

2 catei usturoi

ulei de masline 

sare

MOD DE PREPARARE

Punem apa intr-o oala si punem la fiert la foc iute . Cand apa a inceput sa fiarba , se pune sare si se adauga spaghetele .Se lasa la fiert pentru 7-8 minute.

Rosiile le spalam si le taiem cuburi mici.Intre timp spalam rozmarinul, salvia, busuiocul si le uscam pe un servet de hartie dupa care le tocam fin impreuna cu dafinul.

Punem o tigaie cu ulei la foc si cand acesta s-a incins punem usturoiul curata de coaja . Lasam cateva minute, pana ce uleiul ia aroma usturoiului.

Inchidem focul si adaugam mirodeniile . Amestecam bine.

Cat uleiul este inca bine incins punem si rosiile si amestecam bine ingredientele.

Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa,le adaugam in tigaia cu rosii si condimente si amestecam usor.

Sursa: bucataras.ro

SHARE