PRIMĂRIA MANGALIA A OBȚINUT O NOUĂ FINANȚARE

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat, astăzi, contractul de finanţare guvernamentală, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), aferent obiectivelor de investiţii: Alimentare cu Apă, Canalizare Menajeră şi Canalizare Pluvială Cartier Dobrogea II şi Sistematizare pe Verticală în cartierul Dobrogea II.

În cadrul celor două proiecte, se vor efectua lucrări la trama stradală şi la reţeaua de utilităţi publice, pe toate cele 15 străzi supuse modernizării: Str. Nicolae Grigorescu, Ion Mincu, Neagoe Basarab, Dimitrie Cantemir, Gheorghe Asachi, Costache Negrutzzi, Tudor Arghezi, Alexandru Macedonschi, Duiliu Zamfirescu, George Călinescu, George Bacovia, Octavian Goga, George Topârceanu, Constantin Brâncuşi, Ion Budai Deleanu. Astfel, într-o primă etapă, va fi înfiinţată reţeaua de alimentare cu apă, precum şi reţeaua de canalizare menajeră şi pluvială pe străzile menţionate în proiect. Ulterior, se va interveni cu lucrări la trama stradală, prin amenajarea de trotuare şi asfaltarea drumurilor, care în prezent sunt pietruite.

“După ani buni, acest cartier, dat în folosinţă fără utilităţi, de fostele administraţii, intră în proces firesc de sistematizare, iar locuitorii pot să beneficieze de confort în zonele în care locuiesc. Sperăm că vom intra cu utilajele în teren cel târziu în toamnă, după parcurgerea etapelor legale de achiziţie. Lucrări similare vor avea loc şi în alte cartiere, imediat ce vom contracta alte finanţări europene sau guvernamentale”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

El a precizat că, în prezent, se lucrează la plombări şi asfaltări pe mai multe străzi din Mangalia, iar în perioada imediat următoare se va semna contractul de finanţare europeană pentru modernizarea staţiunii Saturn.

SHARE