MEDICII ȘPĂGARI REFUZĂ SĂ DISPARĂ

Știm cu toții cât de jalnic este sistemul  de sănătate din România și cum  funcționează atunci când, din nefericire,  ne lovim de el. Da, nu toți medicii iau șpagă, însă majoritatea o fac și profită din plin de frica românilor aflați în situații critice. Și, uite așa, cercul vicios crește iar noi suntem îngenuncheați de bună voie și nesiliți de nimeni de cei care au jurat că vor fi medici buni. Șpaga la medic a fost interzisă prin lege, însă medicii obișnuiți cu această practică refuză să dispară. De ce? Pentru că noi continuăm să îi motivăm.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a pus punctul pe ”I” miercuri, 17 mai. Pintea a declarat  că problema spăgii din unele spitale nu a fost încă rezolvată din cauza oamenilor. Totodată, aceasta a menționat că, din acest punct de vedere, are un “feedback negativ”.

“Din păcate, am un feedback negativ. Nu am rezolvat problema şpăgii. Chiar astăzi citeam nişte elemente legate de faptul că există spitale unde se mai dă şpagă. M-ar fi interesat dacă actul medical este condiţionat, deşi nu cred. Cred că ne-a intrat în sânge să mergem la medic şi să dăm plicul. Noi toţi să facem asta – să nu mai dăm”, a declarat Sorina Pintea, după ce a participat la întâlnirea Board-ul Internaţional de Prevenire şi Control a infecţiilor cu HPV.

Conform acesteia, chestionarele pe care le completează pacienţii în spitale sunt eficiente dar oamenii nu au încă încredere în anonimatul chestionarului respectiv.

“Chestionarele (n.r. – de feedback) au fost introduse în 2016 şi dacă vă uitaţi pe site-ul Ministerul Sănătăţii publicăm rapoarte trimestriale, funcţionează, dar din păcate oamenii nu au încredere în anonimatul respectivului chestionar. El este foarte safe”, a spus Sorina Pintea.

SHARE