JANDARMII CONSTĂNȚENI OMAGIAZĂ EROII CĂZUȚI PE CÂMPURILE DE LUPTĂ

Joi, 17 mai, cu ocazia prăznuirii Înălţării Domnului şi zilei de pomenire a Eroilor Neamului, Jandarmeria Constanţa va desfăşura o serie de activităţi prilejuite de această dublă sărbătoare.

Începând cu ora 08.30, la Capela Jandarmeriei de la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, preotul militar Laurenţiu Cristinel Oprea va oficia Sfânta Liturghie la care vor participa cadrele militare şi personalul civil din cele două unităţi.

Începând cu ora 11.30, conducerea Jandarmeriei Constanţa va participa la ceremonialul militar şi religios, organizat de către autorităţi la Grupul Funerar al Eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989, din Cimitirul Central al municipiului Constanţa.

De asemenea, comandanţii detaşamentelor din Medgidia şi Cernavodă vor fi prezenţi la manifestările organizate de către autorităţile locale.

Totodată, jandarmii constănţeni vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor organizate cu acest prilej la Constanţa, Medgidia şi Cernavodă.

În România, Zilei Eroilor i s-a conferit statutul de sărbătoare naţională.

Începând din 1920, comemorarea eroilor căzuţi în război – Ziua Eroilor – se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paşti, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Înălţării Domnului.

Astfel, în toate bisericile din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

SHARE