A FOST INAUGURATĂ LINIA ELECTRICĂ AERIANĂ DE 400 KV REȘIȚA-PANCEVO

Ceremonia de inaugurare a Liniei Electrice Aeriene de 400 kV, de interconexiune Reşiţa (România) – Pancevo (Serbia), a avut loc marţi seara, la km 8, pe DN Reşiţa-Caransebeş, investiţia ridicându-se la peste 80 de milioane de lei, transmite agenția de presă AGERPRES.

“Acest proiect este inclus în lista proiectelor de interes comun, european. Face parte din coridorul european Nord-Sud, respectiv face legătura între Europa de Sud şi Europa Centrală. În acest grup de proiecte, pe lângă linia Reşiţa – Pancevo, avem întreg axul Banat, unde este vorba de o nouă legătură la 400 kV, de la Porţile de Fier, Anina, Reşiţa, Timişoara Săcălaz, Arad, inclusiv staţiile de pe parcursul acestei linii, ceea ce înseamnă că avem, în continuare, noi provocări şi proiecte deosebit de importante şi de dificile“, a declarat directorul Direcţiei de Investiţii din Transelectrica, Florentina Răducanu.

Conform sursei citate, porţiunea de pe teritoriul României a Liniei Electrice Aeriene Reşiţa – Pancevo este realizată în varianta dublu circuit, după cum au afirmat specialiştii, şi traversează 11 localităţi din judeţul Caraş-Severin, respectiv municipiul Reşiţa şi comunele Ezeriş, Lupac, Dognecea, Goruia, Ticvaniu Mare, Berlişte, Ciudanoviţa, Grădinari, Vărădia şi Vrani, punctul de trecere a frontierei fiind localitatea Iam. Linia Electrică Aeriană de 400 kV Reşiţa – Pancevo are o lungime pe teritoriul României de 63 de kilometri şi un număr de 206 stâlpi. Lungimea liniei pe teritoriul Serbiei este de 68 de kilometri. Aceasta a fost proiectată de Institutul de Studii şi Proiectări Energetice.

sursa:www.agerpres.ro

SHARE