CUPA IRINA DELEANU, LA CEA DE-A XVII-A EDIȚIE

Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, oranizează cea de-a saptesprezecea ediție a cupei ce îi poartă numele. Concursul va avea loc la Sala Polivalentă din Capitală, în intervalul 18-20 mai.

”Ne aflăm la cea de-a saptesprezecea și suntem foarte mîndri de pentru acest lucru. Mărturisim că ne este din ce în ce mai greu să organizăm, pentru că o competiție de nivel internațional necesită fonduri și pentru aceasta aș vrea să mulțumesc Ministerului Tineretului și Sportului și fundației Țiriac. Avem șapte țări participante, printre care și două echipe de rusoice, cele mai bune de la Moscova. Aruncăm în concurs româncele noastre Denisa Maliat și Alice David, precum și Andreea Verdeș la nivel de senioare. La nivel de junioare, DDenisa Stoian și Laura Aniței de la CS Unirea Iași.

Concursul începe vineri cu categoria 6-8 ani. O să fie o categorie delicioasă, cu niște mici gâgâlici care se vor întrece cu proba fără obiect și cerc, continuă cu categoria hopes, children și categoria junioare și senioare. Duminică avem finala pe obiecte, unde se vor întrece cele mai bune 8 gimnaste pe fiecare categorie. La București va fi prezentă dubla campioană olimplică Evghenia Kanaeva. Este o mare onoare pentru noi să fie prezentă în România”, a spus președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, în cadrul emisiunii ”Neața cu Răzvan și Dani”.

Irina Deleanu s-a născut în anul 1975. S-a apucat de acest sport încă din copilărie, atunci când gimnastele obțin de obicei cele mai mari performanțe. În 1992, Irina Deleanu a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial din Belgia, de la Bruxelles, în urma unui exercițiu fabulos. Doi ani mai devreme, ea cucerise încă două medalii de bronz, una tot la Bruxelles, și una la Gothenburg.

Acestea au fost obținute la o etapă de Cupă Mondială și la o ediție de Campionat European. La doar 18 ani, vârstă fragedă pentru orice om, a fost nevoită să se retragă din activitate. Irina Deleanu a primit mai târziu și o recunoștință frumoasă din partea gimnasticii ritmice românești. Din 2003, de când s-a înființat practic Federația Română de Gimnastică Ritmică, ea a fost aleasă președinta for.

Irina Deleanu le transmite mai departe micuțelor gimnaste dragostea imensa și devotamentul față de acest sport minunat.

 

SHARE