NOAPTEA MUZEELOR LA OPERA COMICĂ PENTRU COPII

Pe 19 mai, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, se alătură, pentru a treia oară consecutiv, iniţiativei globale “Noaptea Muzeelor” şi le oferă experienţe unice şi memorabile spectatorilor săi, indiferent de vârstă!

Între orele 19:00 şi 24:00, cei care vor păşi pragul Operei Comice pentru Copii se vor putea întâlni, chiar din foaier, cu muzicienii de la Truverii, trupa de muzică medievală care are spectacole în repertoriul OCC, şi vor putea lua parte la un atelier de colorat şi vopsit blazoane, steaguri, scuturi şi săbii.

La fiecare sfert de oră, vizitatorii vor putea porni în tururi ghidate prin clădirea Operei Comice pentru Copii. Pe traseu îi vor aştepta patru acvarii cu peşti exotici şi o mini expoziţie educaţională la Atelierele “Micul Artist”. Pe acoperişul clădirii, echipa Operei Comice a pregătit încă o surpriză: corturi cu fluturi vii printre care spectatorii se pot plimba liberi. La final, copiii sunt aşteptaţi în Sala UnderGrant, unde se vor putea bucura de o mulţime de jocuri logice şi de perspicacitate. Intrarea este liberă, iar expoziţiile vor rămâne deschise şi pe perioada Festivalului Opera Copiilor, între 29 mai-3 iunie.

În weekendul care tocmai s-a încheiat, la Salonul Mozart a avut loc premiera spectacolului de operă “Colombina se întoarce”, în regia Irinei Furdui. Zeci de spectatori mici şi mari au urmărit cu interes şi la final au aplaudat cu entuziasm aventurile Colombinei şi ale spririduşului Arlechino, prietenul său de nădejde. Spectacolul se joacă până pe 25 mai. Tot din acest weekend, Opera Comică pentru Copii a reluat, la Sala Mare, baletul “Don Quijote”, în coregrafia lui Cătălin Caracaş şi scenografia Adrianei Urmuzescu.

Pe 26 şi 27 mai, Opera Comică pentru Copii găzduieşte, la Sala UnderGrant, spectacolul invitat al Teatrului “Tudor Vianu” din Giurgiu, “Apolodor”. Frumoasa poveste a pinguinului care vrea să plece de la circ şi să se întoarcă acasă, în Labrador, este o adaptare realizată de Virginia Vasilache după basmul în versuri “Apolodor, pinguinul călător” de Gellu Naum.

Festivalul Opera Copiilor, ediţia a patra Între 29 mai şi 3 iunie, Opera Comică pentru Copii îi sărbătoreşte pe cei mici printr-un amplu festival dedicat lor, cu o mulţime de activităţi şi surprize. Cea de-a patra ediţie a Festivalului Opera Copiilor (FOC) aduce pe scenele Operei Comice, pe lângă producţiile proprii, mai multe spectacole invitate din ţară: “Sarea în bucate” (T.N.M. Eminescu Timişoara), “Aladin” (Teatrul Regina Maria Oradea) şi “Alice în Ţara Minunilor” (Ateneul Iaşi).

În zona special amenajată pentru Festival, copii vor putea participa la o mulţime de jocuri, concursuri şi campionate de dezbateri, şah, Kendama, Quoridor sau King Domino, precum şi la ateliere de pictură şi desen. Pe scena Festivalului vor avea loc spectacole de balet ale copiilor participanţi la Atelierele “Micul Artist” şi recitaluri ale corurilor din Programul Naţional Cantus Mundi. Cei mici se vor putea bucura de piscina cu bile şi de Aventura Park cu tiroliană şi tobogan gonflabil, spectacole în aer liber şi expoziţii interactive de fluturi vii şi peşti exotici. În cadrul FOC va fi deschis şi un târg educaţional, iar în fiacre zi copiii vor putea asculta poveşti citite de artişti renumiţi, printre care soprana Felicia Filip, solista Paula Seling, tenorul Fang Shuang sau Teodora Buciu, câştigătoarea concursului “Vocea României”.

Premiera “Sunetul muzicii” Sărbătorirea copiilor şi a copilăriei continuă la Opera Comică cu premiera musicalului “Sunetul muzicii”, în regia şi coregrafia lui Răzvan Mazilu. Celebrul musical, de Richard Rodgers şi Oscar Hammerstein, va avea câte două reprezentaţii pe zi pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii, în zilele de 1, 2 şi 3 iunie. Spectacolul are o durată de 150 de minute, cu o pauză, şi este recomandat copiilor cu vârsta de peste 7 ani. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 12.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate peste 600 de reprezentaţii, dintre care 19 premiere.

SHARE