LICEUL AGRICOL PALAS, DESFIINȚAT?

Fostul ministru al Turismului, Mirca Titus Dobre, afirma anul trecut că are în vedere desfiinţarea Liceului Agricol Palas, actualmente Colegiul Tehnic „Pontica”. Acesta își dorea să transforme liceul în centru de formare pentru personalul din turism. Deși a venit alt ministru, autoritățile locale nu au renunțat la ideea desfiinţării unităţii de învăţământ.

Edilul Constanței, Decebal Făgădău, susține că desființarea unității de învățământ va aduce numeroase beneficii atât turismului cât și pieței de muncă din Constanța.

Conform publicației cugetliber.ro, directorul Colegiului Tehnic „Pontica”, prof. Vasile Anghel, îl contrazice însă pe primar şi spune că liceul pe care îl conduce nici măcar nu mai are de ani de zile specializare pe agricultură şi pregăteşte chiar lucrători în turism.

„Eu nu mai înţeleg nimic. Primarul nu ştie că de 12 ani noi nu mai avem specializări legate de agricultură. Noi avem specializări de asistent veterinar şi tehnician în turism. De anul trecut am vorbit cu ministrul Dobre şi i-am explicat. El a recunoscut că nu ştia şi a înţeles. Dar credeam că am scăpat de povestea asta. Pentru specializarea veterinară suntem singurii din sud-estul ţării. Avem copii din Brăila, Ialomiţa, chiar şi de la Caracal. Avem 80 de copii în cămin, iar toată baza noastră materială de 4,6 hectare este foarte bine administrată şi întreţinută. Anul acesta am avut şi rezultate deosebite la olimpiade. Două eleve au luat premiul al treilea, respectiv premiul al patrulea la faza naţională a olimpiadei de tehnologii, la specializarea veterinară. Nu ai cum să desfiinţezi un lucru gata făcut!”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, prof. Vasile Anghel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa:cugetliber.ro

SHARE