IEPURE MARINAT SI CARTOFI LA CUPTOR ASEZONAT CU SOS TZATZICHI

Timp de preparare: sub 90 minute

INGREDIENTE

1 iepure

condimente de friptura

sos 

soia 

sos worcester

300 ml vin alb

2-4 linguri ulei de masline

zeama de la jumatate lamaie

foi dafin

piper

usturoi

sare

MOD DE PREPARARE

Se pune iepurele in oala sub presiune si se fierbe 30 minute. Dupa aceea se pune iepurele intr-un castron si se marineaza cu condimenteusturoiule de masline, zeama de lamaie si se poate adauga si zeama in care a fiert carnea, vinul si se lasa cam 12-24 h. Apoi se baga la cuptor pt 15-20 min max pana are o culoare usor aramie.

Separat eu am facut cartofii itr-un vas yena, i-am acoperit cu supa de legume si le-am pus si usturoi, condiment pt cartofi, pipersare si putin unt. Se lasa la cuptor pana s-au fiert si devin moi.

Se serveste cu sos tzatzichi care se face astfel: un iaurt mare, 6 catei usturoi, sare si jumatate castravete razuit. Se amesteca bine si e gata.

Sursa: bucataras.ro

SHARE