IMPLETITURA CU LEGUME SI MOZZARELA

Portii: 2    Timp de preparare: sub 120 minute

INGREDIENTE

Pentru aluat :

250 gr faina tip ’00’

130 ml lapte

1\2 cub drojdie

ulei masline

1\4 lingurita sare

Pentru umplutura :

1\2 ceapa alba

2 fire ceapa verde

1\2 ardei rosu

6 linguri suc de rosii

12 felii mozzarella

sare

piper

Pentru uns :

1 ou

2 linguri lapte

MOD DE PREPARARE:

Incepem prin a pregati aluatul .

Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam sarea si turnam laptele caldut ( NU fierbinte) in care am dizolvat drojdia .

Incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul .Framantam cel putin 10-15 minute .

( Daca aluatul este prea tare mai adaugam putin lapte , daca este prea moale insa mai adaugam putina faina ) .

Obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul si lasam la dospit cel putin o ora.

Ardeiul curatat si spalam il taiem cubulete.Ceapa alba si cea verde curatata si spalata o tocam marunt

Separat punem in alt bol sucul de rosii ,sare si piper si adaugam legumele .Amestecam totul bine .

Cand aluatul a crescut il mai framantam putin pentru a iesi tot aerul din el si il impartim in doua parti egale .

Luam prima parte de aluat si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire.

Foaia o impartim in trei parti aproximativ egale ( dar fara sa taiem aluatul – vezi foto ) .In partea din mijloc asezam jumatate din compozitia de legume .

Partile lapterale le impartim in fasii subtiri .

Asezam felii de mozzarella peste compozitia de legume si acoperim cu fasii din aluat alternand din ambele parti .

La fel procedam si cu cea de a doua parte din aluat si restul compozitiei de legume si mozzarella .

Punem impletitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) .

Oul il batem usor cu lapte si ungem impletitura .

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos la suprafata  .

Este la fel de buna calda cat si rece!

Sursa: bucataras.ro

SHARE