SHAORMA CU TON

Portii: 3   Timp de preparare: sub 30 minute

INGREDIENTE

3 lipii

100 g mix salata

140 g porumb dulce

105 g ton in ulei de masline

1\4 ardei rosu/verde

4 castraveciori murati

50 g masline negre

3 linguri cu maioneza

3 rosii

sare

MOD DE PREPARARE 

Pregatim ingredientele:

Salata o spalam sub jet de apa rece, o uscam cu ajutorul unui prosop de hartie.

Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva impreuna cu porumbul dulce scurs de apa din conserva. Presaram putina sare si amestecam.

Ardeiul il spalam si il feliem fasii subtiri .

Castraveciorii murati ii trecem sub jet de apa rece, taiem capetele si apoi ii taiem fasii.

Maslinele negre, fara samburi le taiem in doua pe lung.

Rosiile le spalam si le taiem cuburi .

Pregatim o tigaie antiaderenta. Punem la foc iute. Cand tigaia s-a incins, punem o lipie cat sa o incalzim pe ambele parti .

Punem  lipia pe planul de lucru. Intindem pe intreaga suprafata o lingura cu maioneza. Punem un strat de salata,apoi amestec de ton si porumb,ardeiul gras, castraveciorii murati, maslinele, cuburile de rosie si presaram sare daca mai este necesar .

Impaturim lipia, o invelim pe jumatate cu folie de plastic si servim.

Sursa: bucataras.ro

SHARE