PANDISPAN CU MURE, BUDINCA SI FRISCA

Portii: 10   Timp de preparare: sub 90 minute

INGREDIENTE

12 linguri de zahar

6 oua

6 linguri ulei

300 g faina

esenta de vanilie

un praf de sare

1/2 plic praf de copt

500 g mure proaspete sau congelate

1 plic de praf de budinca+3 linguri zahar+500 ml lapte

1 plic praf de spuma cu gust de frisca+150 ml lapte

MOD DE PREPARARE

Murele le-am avut congelate, se scot si se pun intr-o sita sa se scurga.

Se separa albusurile de galbenusuri, albusuriile se bat spuma cu un praf de sare, se mixeaza cu zaharul pana devin bezea.

Se adauga esenta, galbenusurile, uleiul si se amesteca pana cand se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu o spatula, de sus in jos.

Se adauga murele scurse,se amesteca usor.

Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru curca 20 minute, se testeaza cu scobitoarea.

Cand pandispanul este aproape gata, se prepara budinca. Praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 4 linguri de lapte, restul de lapte se pune la fiert. Cand este aproape fiert, se ia cratita de pe foc si se adauga praful de budinca preparat, se amesteca pana cand se omogenizeaza si se mai lasa 1 minut sa fiarba la foc mic pana cand se ingroasa.

Se toarna budinca fierbinte peste pandispan si se lasa la racit.

Praful de spuma cu gust de frisca se amesteca cu laptele rece, pana se ingroasa.

Cand pandispanul sa racit se orneaza cu frisca.

Deasupra se poate orna cu bombonele.

Sursa: bucataras.ro

SHARE