Exclusiv! Tavi Colen se destainuie!

Tavi Colen este o imagine reprezentativă a muzicii românești. Fostul solist al trupei Talisman a dezvăluit în exclusivitate pentru opiniaonline.ro câteva informații pe care nu foarte multă lume le știe. Mai jos puteți citi un interviu realizat de echipa noastră, în care Tavi Colen se destăinuie.

Reporter: Tavi, cum este să cânți cu trupa ta, după ce ai făcut parte din mai multe formații celebre?

Tavi Colen: Ne descurcăm. Avem multe concerte. Este adevărat că în trecut am cântat cu Voltaj, Phoenix sau Talisman. Au fost perioade pe care nu le voi uita niciodată, dar viața merge înainte. Acum cânt cu formația mea, Tavi Colen Band. Mai exact, din anul 2009.

R: Cum este viața ta personală?

T.C: Este foarte frumos să trăiești cu omul pe care îl iubești. Sunt căsătorit cu Emma Ștefan, de la Radio Zu. Avem un băiețel de 11 ani, Mario, care cântă beton. Bate la tobă și joacă fotbal. Este legitimat la Arsenal junior, echipă din Capitală.

R: Cum îți petreci timpul liber?

T.C: Nu prea am timp liber. Concertez atât în țară cât și în străinătate. Îmi place să pescuiesc și să merg la vânătoarea.  Nu știu dacă știți, dar sunt crescător de animale de companie. Am 50 de găini de rasă, patru câini, două broaște țestoase și 300 de porumbei.

R: Pe când următorul album?

T.C: Pregătesc un nou album pe care intenționez să îl lansez în această toamnă.

R: Un mesaj pentru cititorii opiniaonline.ro

T.C: Citiți opiniaonline și fiți cu ochii pe mine!

 

Muzica îi curge prin vene La vârstă de 15 ani, Tavi este remarcat de membrii formației HEAVY TON din Târgu Jiu și invitat să li se alăture. Trupa activa în perioada aceea la CASA TINERETULUI. Susține în această formație o serie de concerte și turnee și participă la toate festivalurile importante de rock din țară.

În anul 1990, după satisfacerea stagiului militar, Tavi se mută în București îndemnat de mama sa, care credea foarte mult în talentul fiului. Aici se alătură formației Transilvania și se remarcă printr-o interpretare într-o manieră rock agresivă și un repertoriu pe măsură. Cu trupa Transilvania, Tavi Colen își face intrarea pe scena muzicală bucureșteană.

În anul 1992 devine solist vocal al formației VOLTAJ, cu care susține o serie de turnee în țară. În 1996 este lansat primul album al acestei formații “PERICOL DE MOARTE”. Într-o seară a aceluiași an, în camera de cămin din complexul Regie, acolo unde locuia împreună cu Alin Oprea, pune bazele formației “TALISMAN”, formație căreia i-a dat numele. Împreună cu Alin Oprea participă la festivalul “OM BUN” unde câștigă marele premiu cu piesă “Atat de singur”.

Urmează o perioadă în care Tavi colaborează simultan cu VOLTAJ și TALISMAN, însă după numai un an lucrurile se schimbă pentru că decide să renunțe la colaborarea cu formația VOLTAJ. Trupa Talisman devenise deja un fenomen de masă pe piață muzicală românească: doar în anul 1997 a susținut un număr record de 182 concerte, fiind cea mai în vogă trupă din România în acel moment. Anul 1997 a fost unul greu, încărcat de evenimente dar și de multă muncă, care a rezultat în lansarea primului album TALISMAN. Pentru acest album TALISMAN câștigă discul de platină.

Tavi și Alin au parte de emisiuni tv special concepute pentru ei, stârnesc isterie la concerte în rândul audienței și se pot lăuda cu 2 saci de sutiene și bikini colectați în timpul turneelor, plus un camion de cadouri și suveniruri dăruite de către fani. În anul 2000 ei lansează un nou album, “DE ZIUA TA”, un alt album care câștigă, în scurt timp, un disc de platină.

În anul 2001, după 3 luni de muncă grea în studio, apare albumul “PENTRU EA, inspirat din colaborarea cu formația PHOENIX alături de care TALISMAN a concertat mult în perioada aceea, iar piesa “NUMAI UNA” de pe acest album devine “imn national”, în sensul că era ascultată oriunde, oricând și oricum.
La începutul anului 2004, după o perioadă încărcată de turnee în țară dar și în GERMANIA, FRANȚA, ITALIA și AMERICA, se lansează albumul “LA PRIMA VEDERE”, care câștigă DISCUL DE AUR.

În anul 2006 este pus pe piață albumul “PENTRU PRIETENI” și Tavi participă la turnee în AMERICA ȘI GERMANIA, atât cu TALISMAN, cât și cu PHOENIX. Tot în 2006 se lansează un album “ COLINDE”, ce conține piese retro românești dar și colinde compuse de cei doi membri fondatori, Tavi și Alin. În noiembrie 2007, însă, în urma unor neînțelegeri născute între cei doi de ceva timp, Tavi Colen părăsește formația “TALISMAN” și își ia soarta în propriile mâini, cu intenția fermă de a începe o viață nouă.

“O VIAȚĂ NOUA” se și numește primul album solo al lui Tavi Colen, un album pe care l-a produs în calitate de compozitor și textier, colaborând parțial cu poetul Dinu Olarasu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursabiografie:bucurestifm

SHARE