RENUMERAȚIE MICĂ …DUPĂ EXCEDENT, COANE SORINE!

Sunt unii decani în Universitatea Ovidius cărora le place să trimită mesaje kilometrice colegilor în speranța că prin acestea vor reuși să îi convingă că în mandatul actualei conduceri a UOC curge lapte și miere…că situația este atât de roz-bombon încât mai au puțin și dau în diabet de atâta dulce…Am văzut într-o postare anterioară că acesta este cazul lui Skolka de la Naturale, dar iată că nu este singurul, recent și Boskoff, decanul de la Matematică, a trimis un mesaj de acest fel colegilor, mesaj pe care îl redăm în continuare alături de câteva comentarii (cu caracter italic este textul mesajului, iar comentariile sunt cu litere normale)

 

 

Subject:  INFORMARE POSTARE PROCEDURI EVALUARE PERIODICĂ

Stimati Colegi,

Am cateva anunturi de facut referitoarea la activitatea noastra in universitate.

  1. Exista multe regulamente noi si proceduri de aplicare, toate postate pe site-ul universitatii.

Colegii de la matematică sunt trimiși să consulte site-ul UOC care mai mult nu funcționează în ultima perioadă, după cum am subliniat și în materiale precedente. Aceste „căderi” ale site-ului mi-au fost semnalate de mai mulți colegi și studenți, unii întrebându-se dacă nu cumva întreruperile sunt strategice, mai ales că unele facultăți nu au actualizate pe site informații fundamentale precum orarele, sălile de curs etc.

Printre ele mentionez regulamentul privind activitatea studentilor si regulamentul privind evaluarea periodica pentru cadre didactice si cadre didactice auxiliare. V-am atasat adresa Dacis in care gasiti informatii despre evaluarea periodica. Din adresa se intelege ca incepand cu luna noiembrie se incepe aceasta activitate de care raspund eu, Prodecanul si mai ales Directorul de Departament.

 

  1. In acest context am facut verificari privind prezenta la ore si gradul de satisfactie al studentilor.

Mai mulți dintre dumneavoastră mi-au semnalat că mai nou există o politică de urmărire sau verificare după cum se exprimă Boskoff a cadrelor didactice în ceea ce privește prezența la ore. Interesant ar fi de știut dacă aceste verificări sunt generale sau vizează doar anumite cadre didactice „incomode”…nu de alta dar abundă mesajele și sesizările privind lipsa de la ore a unora dintre profesori, mai ales cei cu funcții de conducere…oare Boskoff a verificat și prezența la ore a lui Alex Bobe?

 Modulo cateva chestiuni de tipul scrie prea mic, vorbeste prea repede, sunt incantat sa va spun ca studentii sunt mai mult decat satisfacuti de calitatea orelor si de modul in care sunt tratati de cadrele didactice. Asta avand in vedere ca unii vin dupa ce au mai frecventat institutii de invatamant superior si pot sa compare ce se intampla aici cu ce se intampla acolo. Inclusiv pe facebook exista comentarii favorabile despre noi. De altfel, acum cand informatia se transmite atat de usor ar fi o mare greseala sa nu ne pastram acest comportament care ne face cinste.

Sunt sigur că satisfacția studenților se datorează calităților colegilor de la matematică și nu managementului lui Boskoff după cum lasă să înțeleagă în acest mesaj. Sunt convins că majoritatea colegilor care sunt prezenți mereu la ore și realizează activități educaționale de calitate sunt cei care NU fac parte dintre potentații și aristocrații UOC, dintre cei care iau niște salarii de mizerie în comparație cu clica, dar care își fac meseria cu pasiune și dăruire. Din nou mă întreb dacă părerea pozitivă a studenților se referă la toate cadrele didactice, deoarece sunt foarte multe mesaje, atât în spațiul public, cât și primite de mine în privat, în care studenții se plâng de modul în care sunt tratați de unii profesori și de calitatea orelor făcute din an în paște de aceștia…

 

  1. Activitatea care i-a impresionat pozitiv cel mai mult pe studentii nostri de anul I a fost cea desfasurata de echipa proiectului Rose. Vreau sa ii multumesc Vivianei pentru exceptionala idee de a aplica pentru castigarea acestui proiect. Le multumesc tuturor celor care au facut ore de pregatire cu studentii. Prezenta aceasta mai buna la ore se datoreaza in primul rand faptului ca studentii inteleg mai bine cursurile iar asta se datoreaza faptului ca prin programul Rose li s-a facut o actualizare a cunostintelor.

 

  1. Pe 14 decembrie vom primi cei 10% corespunzator aplicarii Legii 85. Banii provin din economiile realizate de universitate de-a lungul timpului, in acest moment existand un excedent de peste 6 milioane de euro.(sublinierea noastră). Nu toate universitatile isi permit sa vireze bani pe legea 85, unele avand mari probleme financiare, fiind chiar in pragul falimentului. Pentru a putea primi acesti bani din fonduri proprii exista o hotarare de guvern.

Boskoff ne dă cea mai bună veste din ultima perioadă, aceea că UOC are un excedent de 6 milioane de euro!!! din economiile realizate de-a lungul timpului…adică din economiile făcute prin tăierea căldurii în spațiile de învățământ care au fost adevărate congelatoare, prin lipsa apei calde și a condițiilor minime din cămine, prin încărcarea la maxim a normelor didactice, prin plata infimă a orelor prestate în regim de plata cu ora și prin toate sacrifciile pe care cadrele didactice și studenții le-au trăit până acum.

Să înțelegem că cei care vorbesc de falimentul UOC se înșeală și că de acum încolo totul va fi „super” la Ovidius! Boskoff, ca decan, este membru în Consiliul de Administrație și are legături strânse cu conducerea UOC din care face parte și un membru al facultății sale, este vorba de Bobe, deci ar trebui să vorbească în cunoștință de cauză. Data viitoare când se va mai încerca impunerea unor aberații sub pretextul că „nu sunt bani” ar trebui să arătăm conducerii mesajul acesta și să întrebăm CINE MINTE? Rugină și toată conducera (care spun că situația e dramatică și trebuie să înțelegem și să facem sacrificii) sau Boskoff (care spune că sunt 6 milioane de euro)?

O altă întrebare ar fi aceea că dacă UOC are atâția bani acum, va crește cuantumul plății cu ora? sau vor fi alte măsuri compensatorii pentru anii în care plata aceasta a fost de mizerie, normele erau încărcate la maxim, iar multe activități au fost trecute în manșetă pentru a nu mai fi plătite (de exemplu practica, comisiile de licență și dizertații etc). Nu de alta, dar în „era Epure” în care UOC avea un excedent de „doar” 2 milioane de euro toate aceste activități erau plătite la justa lor valoare…

Sumele acesta sunt dreptul legal al cadrelor didactice și nu sunt rezultatul managementului „sublim, dar inexistent” al actualei conduceri a UOC, așa cum ne lasă să înțelegem Boskoff în mesaj…

 

  1. A incepul activitatea Centrului de Excelenta in Matematica. Mai multi colegi sustin ore sambata la clasele a XI-a si a XII-a. Pregatirea acestor studenti are loc la noi in facultate. Mai multi colegi desfasoara ore de pregatire cu olimpicii si la alte clase. Este un bun prilej sa continuam buna colaborare cu ISJ si SSMR filiala Constanta. In acest context, aproape 200 de elevi si parinti au fost prezenti la premierea rezultatelor Centrului de Excelenta in Aula B.
  2. A doua conferinta de matematica Romano-Turca a avut loc la Istanbul, mai multi colegi fiind prezenti acolo sa sustina lucrari, mentinand pozitia de initiatori si continuatori ai acestei colaborari la care este parte si Institul de Matematica al Academiei Romane. Ii multumesc lui Denis pentru toate aspectele privind organizarea acestui frumos eveniment. Practic, doar din Septembrie pana acum, aceasta este a treia conferinta de matematica si informatica la care suntem organizatori si participanti.

 Va multumesc pentru toate aceste lucruri!

Prof.univ.dr.Wladimir-Georges Boskoff

Sunt foarte curios cât s-a implicat Boskoff în desfășurarea acestor activități pe care pare să le asume, care sunt de fapt rezultatul muncii colegilor de la matematică.

Loading...
SHARE