ULTIMUL AN ÎN ACEASTĂ FORMULĂ: RUGINĂ – GÂRŢU

 

În plină vară, un… pensionar ce conducea o instituţie publică, temător pentru că tocmai ce membri Senatului nu s-au mai obosit să îl asculte pe el şi gaşca lui (de altfel, nu era pentru prima dată când se întâmpla acest lucru)… a avut o discuţie cu principalul sfetnic.

Nu vreau să duc povestea mai departe într-un stil oarecum… umoristic şi, evident, aţi realizat, dragi prieteni… că discuţia a avut loc între Rugină şi Gârţu la 31 iulie anul acesta.

Rugină are de foarte multă vreme… insomnii. La propriu. Pentru că prelungirea mandatului nu îi dă vreo siguranţă în ducerea lui până la capăt.

Rugină: „Să vedem dacă la anu’ vom mai avea cvorum la Senat…”

Gârţu: „Domnule Rector! Este imposibil. Veţi merge până la capăt. Şi sperăm că vom continua împreună”.

Rugină: „Haideţi să nu ne pripim”… deşi vorbea la plural… era singurul în cauza… prelungirii.

Gârţu: „Tot noi vom ieşi”.

Rugină: „Care… noi?”

Gârţu… surprins se uită în stânga… se uită în dreapta şi o vede… în sfârşit pe… Maftei. Răsuflând uşurat… o arată cu capul pe ea…

Rugină… dă din mână a lehamite şi ridică din umeri.

De fapt, actuala conducere a UOC nu poate conduce nici măcar Consiliul de Administraţie.

În şedinţe e haos. Nu există un leader. Rugină nu conduce. Fiecare spune ce şi cum vrea, se intră, se iese… haos. Decanii se ceartă între ei pentru chestiuni fără miză, pe hotărâri de nimic. Îşi plătesc poliţe unul altuia şi, astfel, sunt adoptate hotărâri de… nimic. CA-ul din UOC este ca o echipă de fotbal fără leader. Rugină poate fi rezervă. Chiar… este. Sunt probleme în discuţie la care nu intervine…

Ideea e că, în fapt, atunci când problema prelungirii mandatului va fi pe ordinea de zi… oamenii vor veni. Pentru că haosul este mult prea mare ca cei ce sunt în Senatul UOC să nu realizeze proporţia dezastrului. Vor veni şi vor vota pe faţă, deschis. Pentru că aşa… cu actuala conducere a UOC… nu se mai poate.

În fapt, nu mă miră ceva…

Cum să conduci o universitatea când o sedinţă de CA pare o imposibilitate?

Loading...
SHARE