NEMULȚUMIRE GENERALĂ LA UOC

 

Din mesajele pe care le primesc zi de zi reiese că majoritatea cadrele didactice din UOC sunt nemulțumite de activitatea celor care conduc universitatea, inclusiv unii decani, prodecani sau directori de departament. Motivele nemulțumirii sunt diverse dar toate dovedesc lipsa totală de management la nivelul universității: norme umflate, dubla măsură în ceea ce privește evaluarea – persoanele obediente sistemului din universitate ce devine tot mai opresiv, sunt recompensate fie cu norme mai mici, fie cu includerea în proiecte pentru care nu au muncit nici măcar o oră sau nu au participat nici măcar cu CV – ul la momentul depunerii proiectului, lipsesc de la ore iar conducerea întoarce capul în altă parte etc.

Este de notorietate deja că cei care nu sunt cu actuală gașcă sunt urmăriți până în pânzele albe, până fac vreo greșeală, sau li se inventează vreo vină imaginară pentru a fi „aliniați” și „puși cu botul pe labe”.

Dar nu numai studenții și cadrele didactice s-au săturat de conducerea universității ci și majoritatea personalului TESA deoarece sunt supuși unor abuzuri la tot pasul. Ne aflăm în situația absurdă în care proprii angajați nemulțumiți de haosul din universitate și care au fost sancționați din răzbunare, să ajungă, în disperare de cauză, pentru că nu își pot găsi dreptatea în interiorul universității, să apeleze la justiție.

Niciodată în istoria universității nu au fost pe rol atâtea procese prin care universitatea să fie reclamată, procese pe care UOC le pierde pe bandă rulantă. Prezint aici doar câteva astfel de situații din cele existente:

Gafița Simona, dosar nr. 6087/118/2017 – contestaţie decizie de sancţionare;

Leca Ștefan Ioana, dosar nr, 5867/118/2017 – contestaţie decizie de sancţionare;

Sima Claudia – dosar nr. 5807/118/2017 -contestaţie decizie de sancţionare;

Istrate Despina – dosar nr. 5770/118/2017 – contestaţie decizie de sancţionare;

Geladin Sevinci – dosar nr. 5696/118/2017 – contestaţie decizie de sancţionare;

Petcov Corina – dosar nr. 5669/118/2017 – contestaţie decizie de sancţionare;

Gavrilă Brîndușa Amalia – dosar nr. 5630/118/2017 – contestaţie decizie de sancţionare;

Sunt o serie de procese pe care universitatea deja le-a pierdut și în unele trebuie să plătească sume importante, precum cel intentat de FUNDAȚIA UNIVERSITĂȚII OVIDIUS – dosar nr. 19023/212/2016 sau dosarul nr. 11971/212/2016l prin care Direcția de Pază a județului Constanța a primit penalități în valoare de aproape 90 000 de euro.

Personalul administrativ este nevoit să stea până noaptea târziu pentru a întocmi la timp o serie de documente deoarece Rugină „binevoiește” să semneze acte extrem de importante abia la o lună după ce ele sunt gata…

Oare nu cumva trebuiau recompensate diverse personaje cu ore la plata cu ora sau modificate statele ca unii să aibă norme mai mici?

Iar „vina” este tot a angajaților care sunt amenințați că dacă greșesc vor fi sancționați…

Exemple de abuzuri făcute de actuala conducere apar la tot pasul.

Este binecunoscut ciudatul caz al casierei Luminița Ștefan, care a surprins pe toată lumea care o cunoștea ca fiind o persoană așezată, liniștită, și nimic din comportamentul ei nu prevestea situația în care s-a aflat…sau a fost adusă…

De altfel, personalul aflat la serviciu într-o anumită zi a putut auzi cum Luminița își afirma, strigând aproape, nevinovăția, pe holurile universității, spunând că ea nu este vinovată, vinovați sunt alții, care au profitat de tinerețea ei și de încrederea ei!

Domnilor de la conducerea UOC nu vă sună în urechi cuvintele ei.. „vreți să mă scoateți pe mine țap ispășitor la furăciunile voastre? Vreți să îmi închideți gura?”

Se pare că angajatele de la casierie sunt o țintă predilectă a abuzurilor… ceea ce ne face să ne întrebăm dacă aici nu se ascunde ceva mai grav… Zilele trecute cele două casiere de la Campus Corp A și Campus Corp B, nemulțumite de tratamentul inuman la care erau supuse de către șefi, și-au dat demisia în semn de protest. Imediat, conducerea universității, de parcă asta aștepta, a publicat în ziare anunțul de angajare a două casiere. Gurile rele vorbesc pe la colțuri că „clica” a fost deranjată de atitudinea celor două casiere, care au îndrăznit să își strige nemulțumirea, cerându-și drepturile. Nu se știe de ce, plata orelor suplimentare prestate de către cele două, a ajuns la alte persoane… Tipic pentru actuala conducere a Universității “Ovidius”…

Problema personalului de curățenie este de asemenea una generatoare de scandaluri prelungite. Multe dintre acestea și-au dat demisia, iar personalul care din diverse motive, în așteptarea unui trai mai bun a ales să rămână, este supus unor abuzuri de neimaginat.

Dragi colegi… aceasta este atmosferă academică?

Acesta e management universitar?

Loading...
SHARE